Afbeelding

Unieke vondst: kaak grottenleeuw te zien in Oertijdmuseum

Ingezonden

Boxtel - Enzo Smink uit Wekerom speelt in de zomer regelmatig in grindhopen rondom Oosterbeek. Zo ook in de zomer van 2012. Spelend op een afgelegen strandje in de Rosandepolder ziet hij stukjes bot. Hij graaft verder tussen het grind en zand en vind diverse delen van een kaak met een grote hoektand en nog drie knipkiezen. Hij roept naar zijn ouders: "Ik heb een sabeltandtijger gevonden!" Er wordt niet veel aandacht besteed aan het hoopje botten en kiezen en ze belanden uiteindelijk bij zijn oma ergens in een doos.

Drie jaar later moet Enzo een spreekbeurt houden op school. Hij haalt de oude botten weer tevoorschijn. Zijn moeder maakt foto's en stuurt ze op naar specialisten. Het antwoord laat niet lang op zich wachten. Het is een supervondst. Een onderkaak van een grottenleeuw, het grootste roofdier uit de tijd van de mammoeten. Enzo en zijn moeder zoeken contact met het grootste geologisch museum van Nederland, het Oertijdmuseum in Boxtel.

Hier krijgt de onderkaak een passende plek. Morgen, maandag 17 augustus, om 12.00 uur zal de officiële overdracht plaats vinden. 

Afbeelding
Afbeelding
Algemeen 1 uur geleden Gemengde gevoelens voor Kay Karssemakers in GP MX2
Afbeelding
Algemeen 11 uur geleden Auto belandt op zijn kop na eenzijdig verkeersongeval
Afbeelding
Algemeen 14 aug, 06:33 Rob Dekker trots op Selissenwal: ‘Het is een heel andere wijk geworden’; Directeur-bestuurder neemt afscheid van Woonstichting JOOST
Afbeelding
Algemeen 10 aug, 12:37 Liempdse kermis biedt plezier voor jong en oud
Afbeelding
Algemeen 10 aug, 06:37 ‘Ik ben liever aan het werk dan dat ik op school zit’; Davy van Esch timmert aan de weg met debuut ‘Mijn eerste lied’
Afbeelding
Algemeen 7 aug, 06:31 DeMooiBoxtelKrant columniste Julia Kroonen schrijft roman