Afbeelding

BALANS zoekt steun in Brabant voor schaliegasvrij Nederland

Algemeen
BOXTEL – BALANS richt met een brandbrief haar pijlen op de politici in Noord-Brabant om de provincie een stokje te laten steken voor eventuele toekomstige boringen naar schaliegas. Vorige week ging er vanuit de gemeente een brief naar Gedeputeerde Staten om in de ‘Provinciale Verordening Ruimte’ het boren naar schaliegas te verbieden.

Door het in de nieuwe provinciale verordening op te nemen beschikken de Brabantse gemeenten over een sterker instrumentarium om nieuwe toekomstige aanvragen voor schaliegas(proef)boringen te kunnen weigeren. Balans vraagt in haar brief alle Brabantse gemeenten en politici om, in navolging van Boxtel, een verzoek voor aanpassing van de Verordening Ruimte tegen schaliegasboringen bij de provincie neer te leggen. “Tevens doet BALANS een beroep op alle lokale en provinciale politici van de landelijke partijen om hun provinciale en landelijke vertegenwoordigers openlijk op te roepen tot een boycot/verbod van schaliegas. Gezien de grote maatschappelijke onrust zou dit een vanzelfsprekendheid moeten zijn voor de landelijk georganiseerde politieke partijen!” schrijft de partij in haar brief.

De partij hoopt dat haar dringende oproep zal leiden tot openlijke actie van de Brabantse gemeenten en dat de oproep alle lokale en provinciale politici ervan zal overtuigen dat het 5 voor 12 is. Zij verwacht veel steun uit Brabant en denkt dat politici zowel lokaal, provinciaal als landelijk hun nek uit zullen steken tegen schaliegas.

Uit de krant