Afbeelding
Foto: Kees Verschoor

Breukelsplein wordt deels blauwe zone

Algemeen


Boxtel - Het Breukelsplein wordt deels een blauwe zone. Die conclusie trekt de gemeente nadat er de afgelopen maand tellingen onder de parkeerders zijn gehouden. Ondanks dat de telperiode nog niet afgerond is, gaven de eerste resultaten al genoeg aanleiding het parkeerregime op het plein in ieder geval tijdelijk aan te passen.

Wethouder Herman van Wanrooij gaf opdracht tot de tellingen nadat ondernemers en bewoners van het Breukelsplein begin september aan de bel trokken bij de gemeente over de parkeerproblemen aldaar. De eerste resultaten bevestigen deze problemen. “Het is tijd voor aanpassingen, zodat kortparkeerders ook gebruik kunnen maken van het Breukelsplein”, aldus de wethouder die uit de voorlopige resultaten concludeert dat op het plein vooral langparkeerders staan.

Het streven is om eind volgende week van een deel van het Breukelsplein tijdelijk een traditionele blauwe zone te maken. In een traditionele blauwe zone mag maximaal twee uur geparkeerd worden en zijn ontheffingen niet geldig.

Het invoeren van een tijdelijke blauwe zone op een deel van het Breukelsplein moet parkeerruimte geven aan bezoekers van het centrum en van de ondernemers op het Breukelsplein. De zijde van de Breukelsestraat wordt om die reden blauwe zone. De maatregelen zijn niet direct definitief. De tellingen en evaluatie zijn nog niet afgerond. De monitoring gaat door, maar totdat er een definitieve oplossing komt moet het invoeren van de blauwe zone in ieder geval de grootste problemen oplossen.

Uit de krant