Afbeelding
Foto: E.D. Evenementenbegeleiding

Prins Ricardo regeert over de Oggelvorsenpoel

Algemeen

Esch - Met het 11-11 bal van zaterdag weer achter de rug is in de Oggelvorsenpoel duidelijk geworden dat Prins Ricardo wederom de scepter zwaait. Zijn adjudant is Dorethe van Oirschot, die tijdens carnaval door het leven gaat als Adje Door. Hun motto is: ‘We zette Esch op zunne Kop’. Anou van de Sande werd tot jeugdprinses gekroond. Haar adjudant is Teun (Teun van Kasteren). Ceremoniemeester was zaterdag Eschy (Esmee van de Ven).

Prins Ricardo en zijn adjudant hebben dit jaar gekozen om te gaan voor MVC, maatschappelijk verantwoord carnavallen. Tijdens het maken van al dat plezier op en richting de carnavalsdagen willen zij hun gedachten laten gaan over kinderen en volwassenen die niet kunnen deelnemen aan het feest vanwege ziektes en of andere aandoeningen. Het tweetal heeft er een liedje over gemaakt waarvan de opbrengsten naar de Cliniclowns gaan.

Prins Ricardo, in het dagelijks Essche leven werkzaam als bouwvakker, geniet van het bourgondische leven en ervaart het hele jaar als carnaval. In zijn prinsenleven is hij ook druk met het jeugdcarnaval in de Oggelvorsenpoel en het bouwen van een praalwagen of met de loopgroep voor zijn clubke De Geldwolfjes. Zijn rechterhand tijdens carnaval doet dat hetzelfde voor de Roze sokken en ondersteunt niet alleen de prins maar ook het bestuur van carnaval in Esch.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant