Afbeelding

Van een vermogen kun je nóg meer geld maken

Financieel

Vanaf welk bedrag je spaargeld een vermogen noemt, daar kunnen we over discussiëren. Maar het blijft een feit dat je met een som geld aan de slag kunt gaan om het ‘voor je te laten werken’. Tja, je krijgt immers ook weinig tot geen rente meer bij de bank, sterker nog: door de inflatie wordt je geld zelfs minder waard als je er niets mee doet. Reden genoeg om eens te kijken naar de mogelijkheden om  meer geld te maken van je vermogen. In dit artikel vind je drie tips waaraan je misschien iets hebt.

1. Investeer het op de beurs

Gemiddeld gezien brengt de beurs al jaren meer rendement op dan een spaarrekening. Dit is uiteraard geen garantie, ook loop je op de beurs het risico dat je (een gedeelte van) jouw belegde geld kwijt raakt. Het gemiddelde rendement op de beurs zegt wel degelijk iets.

Door te beleggen (bijvoorbeeld in aandelen, fondsen en/of ETF’s) heb je in ieder geval het gevoel dat je iets doet met je geld. Uiteraard kun je het ook uitbesteden aan een beleggingsexpert die dit dagelijks doet en die belegt volgens het afgesproken profiel.

Bij sommige aandelen wordt dividend uitgekeerd; bedrijven mogen zelf bepalen hoeveel dividend ze uitkeren. Het kan een reden zijn om deze aandelen langer vast te houden en ze niet zomaar te verkopen bij een koersstijging.

2. Laat een expert voor je investeren

Het is net ook al even aangestipt, maar het is natuurlijk best logisch dat je iemand inhuurt om jouw beleggingen te verzorgen. Voor jouw werk huren anderen jou immers misschien ook wel in omdat je veel ervaring hebt en goed bent in wat je doet. Daarom zijn er experts die je kunt inhuren om jouw vermogen te beheren. Vermogensbeheer noemen ze dat. Dit gebeurt uiteraard allemaal in overleg, want je geld wordt ingezet op de manier die het beste past bij jouw wensen.

3. Stap in een startup

Alle soorten investeringen brengen risico met zich mee, maar dat geldt helemaal wanneer je instapt bij een startup. Zo’n jong bedrijf kan zomaar ‘the next big thing’ worden, maar het kan ook met een half jaar allemaal over zijn en je je geld kwijt bent. Het geld dat je investeert, wordt gebruikt voor groei van het bedrijf. Als alles goed gaat heb je daar dus over een tijdje profijt van, omdat het bedrijf meer waard is geworden en jouw investering dus waarschijnlijk ook. 

Wordt ‘jouw’ startup de volgende unicorn van meer dan een miljard aan waarde? Dan heb je het heel goed gedaan!  Maar voor een tikkeltje minder doe je het ook vast en zeker wel.

Beleggen kent risico’s. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen.

Afbeelding
Algemeen 10 aug, 12:37 Liempdse kermis biedt plezier voor jong en oud
Afbeelding
Algemeen 10 aug, 06:37 ‘Ik ben liever aan het werk dan dat ik op school zit’; Davy van Esch timmert aan de weg met debuut ‘Mijn eerste lied’
Afbeelding
Algemeen 7 aug, 06:31 DeMooiBoxtelKrant columniste Julia Kroonen schrijft roman
Afbeelding
Algemeen 4 aug, 08:22 Streep door bestemmingsplannen Keulsebaan en Fietsonderdoorgang
Afbeelding
Algemeen 3 aug, 06:37 ‘Het voelt als een wederopstanding’; Zanger Wes van der Steen brengt na 10 jaar afwezigheid nieuwe single uit
Afbeelding
Algemeen 31 jul, 06:20 ‘Opa had natuurlijk nooit verwacht dat zijn kleindochter dit zou gaan doen’; Boxtelse Evy en Annabelle timmeren aan de weg bij KRC Genk