Afbeelding

Coronacrisis heeft 'stevig effect' op gemeentebegroting

Financieel Coronavirus

Boxtel - Boxtel verwacht nog op zijn minst enkele jaren een 'stevig effect' te merken van de economische gevolgen van de coronacrisis. Dat liet het gemeentebestuur de raad donderdag schriftelijk weten.

Dat er daarbij flink in de kosten gesneden moet worden lijkt duidelijk al wil het college nog niet vooruitlopen op welke terreinen die bezuinigingen precies zullen vallen. "Het gaat om een nieuwe integrale afweging voor de komende jaren, waarbij rekening gehouden moet worden met een veranderde maatschappij en veranderde inkomsten en uitgaven. Het gaat hier om een brede heroverweging", deelt het college de raad mee.

Boxtel stond al voor een stevige financiële kluif om te snijden in het takenpakket van de gemeente omdat het afgelopen jaar een begrotingstekort van zo'n 3,5 miljoen euro ontstond. Met name de decentralisatie van zorg drukte toen op de gemeentelijke financiën. Daar komt nu de coronacrisis bovenop.

Het college meldt dat mogelijk projecten stilgelegd moeten worden, maar spreekt ook van het starten van nieuwe projecten in verband met het vooruitzicht op een wereldwijde recessie. Voor de zomer wordt de gemeenteraad opnieuw geïnformeerd over de stand van zaken. Op 29 september vindt een beeldvormende raadsvergadering plaats die volledig in het teken staat van de coronacrisis.

Afbeelding
Column 11 uur geleden Column Nellie Timmermans - Hoe pijnlijk als je zo gekwetst wordt
Afbeelding
Algemeen 3 dec, 14:57 SP-fractieleider Eric van den Broek plots overleden
Afbeelding
Algemeen 2 dec, 11:15 Scouting Boxtel bezorgt kerstkaarten
Afbeelding
Algemeen 30 nov, 22:10 Bestelauto botst op aanhangwagen op de Prins Hendrikstraat
Afbeelding
Algemeen 30 nov, 16:37 Jonge Boxtelaren genieten van Sints Sportieve Spektakel
Afbeelding
Algemeen 30 nov, 10:18 Gildenbondsharmonie brengt Frankrijk naar Boxtel met najaarsgala Vive La France