Afbeelding

Coronacrisis heeft 'stevig effect' op gemeentebegroting

Financieel Coronavirus

Boxtel - Boxtel verwacht nog op zijn minst enkele jaren een 'stevig effect' te merken van de economische gevolgen van de coronacrisis. Dat liet het gemeentebestuur de raad donderdag schriftelijk weten.

Dat er daarbij flink in de kosten gesneden moet worden lijkt duidelijk al wil het college nog niet vooruitlopen op welke terreinen die bezuinigingen precies zullen vallen. "Het gaat om een nieuwe integrale afweging voor de komende jaren, waarbij rekening gehouden moet worden met een veranderde maatschappij en veranderde inkomsten en uitgaven. Het gaat hier om een brede heroverweging", deelt het college de raad mee.

Boxtel stond al voor een stevige financiële kluif om te snijden in het takenpakket van de gemeente omdat het afgelopen jaar een begrotingstekort van zo'n 3,5 miljoen euro ontstond. Met name de decentralisatie van zorg drukte toen op de gemeentelijke financiën. Daar komt nu de coronacrisis bovenop.

Het college meldt dat mogelijk projecten stilgelegd moeten worden, maar spreekt ook van het starten van nieuwe projecten in verband met het vooruitzicht op een wereldwijde recessie. Voor de zomer wordt de gemeenteraad opnieuw geïnformeerd over de stand van zaken. Op 29 september vindt een beeldvormende raadsvergadering plaats die volledig in het teken staat van de coronacrisis.

Afbeelding
Algemeen 2 uur geleden Gemeente kan en wil geen ‘vrij besteedbaar’ krediet geven aan armoedeorganisaties
Afbeelding
Video Algemeen 16 uur geleden Vrouw gewond bij woningbrand Adrianastraat
Afbeelding
Algemeen 5 okt, 15:29 Boxtel kiest voor twee in plaats van drie woonlocaties voor arbeidsmigranten
Afbeelding
Algemeen 5 okt, 06:57 Boxtel onderzoekt de aanleg van zonneparken in combinatie met natuur
Afbeelding
Algemeen 5 okt, 06:21 Wethouder vraagt raad om geduld bij herbezinning PHS-dossier
Afbeelding
Algemeen 4 okt, 16:27 Lek Van Hornstraat gedicht; weg uiterlijk donderdag weer open voor verkeer