Afbeelding

Scouts uit Boxtel gaan ook tijdens Pasen op pad

Algemeen
BOXTEL - Tijdens Pasen zijn er meer dan zestig kampen georganiseerd door Scouting Nederland. Verspreid door heel Nederland gingen duizenden Scouts naar een zelfgekozen kamp. Ook een aantal scouts uit Boxtel zijn met Pasen op kamp gegaan.

Voor alle scouts die geen genoeg kunnen krijgen van de activiteiten die het hele jaar met de eigen groep worden gedaan, worden er met Pasen kampen georganiseerd met veel verschillende activiteiten: kampvuurkamp, theaterkamp, primitief kamperen, koken, sterrenkijken, paardrijden, het is allemaal mogelijk. Ongeveer 15 scouts uit Boxtel kozen uit de verschillende activiteiten voor het kamp dat hen het meeste aansprak. Een leidingteam ging op speurtocht langs alle verschillende kamplocaties.

De vier vriendinnen Madieke, Puck, Mirthe en Michelle kozen voor het “Ghana Express” kamp. Dit kamp stond volledig in het teken van de partnership die Scouting Nederland heeft met de landelijke Scoutingorganistatie in Ghana. Tijdens het weekend leerden de meiden over de Ghanese cultuur en eten, gingen ze vlotvaren en tokkelen en hebben ze zelf armbandjes geknoopt.

De meiden hadden een onvergetelijk weekend en hebben veel nieuwe vrienden gemaakt. Michelle zegt over dit weekend: “Wij vonden de Ghana Exrpess super leuk! Wij gingen niet veel doen met Pasen met onze familie dus wij dachten, laten we gezellig met zijn vieren op kamp gaan. Dat gaan we volgend jaar zeker weer doen!”

Uit de krant