Logo mooiboxtel.nl
Dennis Wels, hier met de band Premium bij het festival Boer Zoekt Band. (Foto: Sander van Kasteren)   | Fotonummer: e87790
Dennis Wels, hier met de band Premium bij het festival Boer Zoekt Band. (Foto: Sander van Kasteren) (Foto: Sander van Kasteren)
Muziek

Boxtelse muzikant Dennis Wels slaat nieuwe weg in

  Cultuur

Boxtel - De Boxtelse muzikant Dennis Wels bracht vorige week vrijdag een digitaal verzamelalbum uit met daarop 50 nummers die hij gedurende zijn inmiddels al twintigjarige muzikale carrière schreef. Het album, dat de toepasselijke naam 'Collected' meekreeg, kan gezien worden als de afsluiting van de Engelstalige periode van de zanger-/muzikant. Maar er zit meer achter, blijkt als wij Wels spreken.

"Ik heb best veel gemaakt de afgelopen twintig jaar", begint Wels het gesprek. Dat is misschien wel een eufemisme, want Wels was met tien studioalbums en naar eigen zeggen met nog meer, niet uitgebrachte muziek, zeer productief te noemen. "Ik heb vele cd's rondzwerven en ook veel dingen die ik zelfs kwijt ben", vervolgt hij. "Over een jaar of tien is misschien alles wel weg. Ik zou het zelf leuk vinden als mijn dochters dan ook iets van mij zouden kunnen luisteren."

Zo begon de speurtocht door de honderden nummers die de 43-jarige Boxtelaar de afgelopen decennia schreef. "Daar zaten best goede dingen tussen", constateert Wels. En dus besloot hij dat hij zijn muziek wel met meer mensen kon delen dan enkel zijn gezin. Dat gebeurt dus met het 50 nummers tellende verzamelwerk, dat overigens niet als fysieke schijf wordt uitgebracht.

Het album kan echt gezien worden als de afsluiting van een periode, vindt Wels. Hij wil zich de komende tijd meer gaan richten op het Nederlandstalige repertoire. Daarbij hoef je overigens geen Guus Meewis-achtige nummers te verwachten: "Ik blijf deze stijl spelen. Denk dus eerder aan een soort Nederlandstalige Damien Rice."

Het meer dan twee uur durende verzamelalbum 'Collected' is onder meer te beluisteren op Spotify. Daar zal ook zijn nieuwe, Nederlandstalige album later dit jaar op verschijnen. Een voorproefje daarvan zal op 5 oktober live te beluisteren zijn in De Groene Engel in Oss. Wels verzorgt die avond het voorprogramma voor de band Vals Licht.

Dit interview is een ingekorte versie van het verhaal dat je leest in DeMooiBoxtelKrant van woensdag 22 augustus

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>