Honkballers Ducks niet opgewassen tegen Mulo

Algemeen
BOXTEL - Zondag stond er voor de honkballers van Ducks een zware wedstrijd op het programma tegen de nummer twee van de tweede klasse, Mulo. Pitcher Jeroen van Nes begon niet al te sterk en liet de eerste slagman lopen op vier wijd. Daarna kreeg hij een paar harde honkslagen om de oren van de sterke slagploeg uit Helmond. Van Nes ontsnapte uit de inning met drie punten tegen.

De Boxtelaren wisten daar pas in de vierde inning een honkslag tegenover te zetten, waaruit niet gescoord kon worden. De tussenstand was op dit moment 0-13, mede dankzij een aantal slordigheden van Ducks en erg goed uitgevoerd slagspel aan de kant van Mulo. De wedstrijd leek besloten totdat Ducks tegengas gaf.

Met alle honken bezet kwam Yannick Brechenmacher aan slag en wist een bal hard en ver te slaan die op het nippertje gevangen kon worden. Hierdoor wist Ducks wel een punt op het scorebord te brengen aangezien Van Nes hieruit kon scoren. Vervolgens sloeg Michiel Denteneer een prachtige honkslag en besloten de volgende twee slagmensen hem dat na te doen. Ineens kwam er weer leven in de wedstrijd met een tussenstand van 4-13.

Ducks wist nog meer punten binnen te slaan, mede door mooie klappen van Max Denteneer. Plots stond er een tussenstand van 8-14 op het bord. De Helmondenaren moesten weer aan de bak om de marge te verruimen. In de laatste inning bleef het aan de offensieve kant van Ducks stil, terwijl de mannen uit Helmond flink wat punten binnen sloegen. Dit bracht de stand op 8-19. Beste slagman van de wedstrijd was Max Denteneer (4-5, slaggemiddelde 0.800).

Uit de krant