Logo mooiboxtel.nl
(Foto: Sander van Kasteren)  | Fotonummer: 68db39
(Foto: Sander van Kasteren)
Algemeen nieuws

'Stuk' van BOXtheater biedt hoogstaand Boxtels locatietheater

  Cultuur

Boxtel – 'Stuk', de nieuwe theatervoorstelling van het jubilerende BOXtheater is vrijdagavond in première gegaan. Startpunt is De Kleine Aarde. Van daaruit zullen de bijna 900 bezoekers van de acht voorstellingen naar de drie – geheime – locaties wandelen, fietsen of rijden om het stuk te bekijken. Daarbij worden zij meegenomen in de wereld vol humor en absurditeiten die het 30 jaar bestaande BOXtheater schetst.

Het verhaal van 'Stuk' doet vermoeden dat het autobiografische elementen bevat, zij het flink aangedikt. Het behandelt een toneelvereniging die meedingt naar een belangrijke, regionale prijs. Dat levert hilarische taferelen op.

De drie stukken die bezoekers voorgeschoteld krijgen hebben voor het eerst in het 30-jarig bestaan van het BOXtheater een gemeenschappelijk thema. Toch blijft het theatergezelschap verrassen met absurdistische wendingen die het verhaal soms neemt. Erg knap zijn de verschillende rollen die de acteurs van het BOXtheater dit jaar op zich nemen in 'Stuk'. Het verhaal bevat ook grappen die heel specifiek de Boxtelse bezoeker zal herkennen en kunnen waarderen. Daarbij is ook een stukje zelfreflectie de acteurs niet vreemd en ook het publiek en natuurlijk de locatie zelf worden knap bij het verhaal betrokken.

'Stuk' wordt geregisseerd door Janneke Franke en Geert Niland. Beiden zijn verantwoordelijk voor de regie van één stuk. De grande finale werd door hen gezamenlijk geregisseerd. Het theater had al eerder de hulp ingeroepen van de regisseurs, maar nog nooit moesten de twee zo intensief met elkaar samenwerken om een samenhangend geheel te schrijven.

Niland is positief over de samenwerking: "Deze club is niet bang om te experimenteren." Voorzitter Marleen Huijsman bevestigt dit: "En de groep is bovendien ook constant bezig te groeien in wat ze doen."

Voor vier van de acht uitvoeringen, op 1, 8, 14 en 20 april, zijn nog kaarten verkrijgbaar. Die zijn te reserveren voor 12,50 euro op boxtheater.nl of bij Proeverij 't Goei Leven, Stationsstraat 2.

Reageer als eerste
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>