Logo mooiboxtel.nl
  | Fotonummer: e73d73
Human Interest

Boxtelaar schrijft ambitieuze roman

  Cultuur

Boxtel - Een jaar lang werkte Boxtelaar Diederick Janssens fulltime aan zijn debuutroman 'Adam' die op 10 december bij elke boekwinkel in Nederland en ook online te koop is. Zijn levensbeschouwelijke reisroman laat zich volgens de auteur het beste vergelijken met romans als De Celestijnse Belofte van James Redfield en De Alchemist van Paulo Coelho, maar is meer hedendaags en reist langs een breder cultureel spectrum. Ambitieus? "Het is een roman die geschreven moest worden", aldus Janssens. "Ik heb twintig jaar gewacht op een ander om het te doen."

"In deze tijd en in de wereld van nu hoort het boek er gewoon te zijn", vervolgt de Boxtelse auteur. "Daarom heb ik er een jaar voor vrij genomen en er fulltime aan gewerkt. Ik heb er veel studie in gestoken en veel plezier aan het verhalen beleefd. En hoewel ik de lat voor mezelf altijd erg hoog leg, overtreft Adam in elk geval mijn eigen ambitie."

Op avontuur in Mumbai
Janssens, geboren en getogen in Boxtel Oost, deed veel onderzoek naar feit en beleving van zijn verhaal. Geen geringe opgave, aangezien zijn roman begint met een bomaanslag in Mumbai, die de hoofdpersoon overleeft. Adam moet vluchten uit zijn hotel en in de donkere stad en sloppenwijken zijn veiligheid weten te vinden. Na interviews met overlevenden van eerdere aanslagen in hetzelfde hotel te hebben bestudeerd, reisde de auteur naar India om het zelf allemaal nog eens na te reizen en zijn eigen verhaal na te spelen. "Ik heb me ingecheckt in het Taj Mahal Hotel en heb alle mogelijke vluchtroutes onderzocht. Ik heb geprobeerd om ongezien het hotel uit te komen en me verschuild in nissen. Ik heb gezien hoe het overzicht op de centrale ruimte er vanachter een grote plantenbak uit ziet. In de stad maakte ik aantekeningen van elke beveiligingscamera, politiepost en pantserwagen die ik tegen kwam. Overigens bleef ik niet geheel onopgemerkt, want door mijn speciale interesse voor beveiliging werd ik door de Mumbai politie aangehouden." Later zien we Adam nog eens terug in een yoga Ashram en onderneemt hij een pelgrimsroute naar de top van een heilige berg. Ook dit heeft Janssens allemaal zelf ondernomen. "En terwijl ik mijn eigen verhaal nareisde ontmoette ik ook mensen, die mijn karakters verder konden slijpen. De waarheid overtreft dan zelfs de fictie." Adam is zo een goed ingekleurd, levendig, spannend en herkenbaar verhaal geworden.

Om zijn roman voor een goede prijs in de winkel te krijgen startte Janssens met crowdfunding, wat een voorverkoop inhield, waarbij hij iedere bestelling beloont met 'een eerste druk, gesigneerd met een persoonlijk bedankje, voor de kerst thuis gestuurd'. Janssens verkocht in de voorverkoop al een paar honderd boeken. Zijn crowdfund-doelstelling is inmiddels al gehaald, maar de voorverkoop blijft lopen tot 10 december. Daarna is Adam te koop bij elke boekwinkel in Nederland, ook online. Dus zowel via Bol.com alsook bij de Bruna in Boxtel. Maar wie een gesigneerd exemplaar wil moet bij de auteur zijn en bestelt voor 10 december via www.Adamboek.nl.

Janssens werd in 1975 geboren in Boxtel-Oost waar hij naar de Brink en de Hobbendonken en later naar het Jacob Roelandslyceum ging. De Nederlandse lessen van mevrouw Schoenmakers, economie van meneer Krebber en geschiedenis van meneer Hoog-Antink vielen in goede aarde bij de jonge Boxtelaar. Na zijn studieaan de Erasmus Universiteit in Rotterdam volgden vele reizen, maar de band met Boxtel bleef, onder andere omdat zijn ouders aan de Baroniestraat bleven wonen. Janssens werd een bekende in de reisbranche. Hij schreef er een boek over. Daarna volgden vele reisartikelen en gaf hij lezingen en masterclasses in kleine en grote zalen in heel Nederland. Met Adam debuteert hij als romanschrijver. Janssens woont nu met zijn gezin in Monnickendam.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>