Afbeelding
Foto: Nellie Timmermans

Column Nellie Timmermans - Eindelijk vakantie, eindelijk tijd voor ons samen

Column

In samengestelde gezinnen is vakantie altijd een ingewikkeld item. De een wil met alle kinderen op vakantie, de ander wil tijd voor de eigen relatie, liever zónder kinderen. En dan moet dat allemaal nog maar te realiseren zijn, ervan uitgaande dat de ex-partners hierin enige soepelheid hebben. En als je in je nieuwe relatie samen nog een kindje hebt, wil je met je eigen gezinnetje vaak ook nog iets.

Als het dan eindelijk geregeld is….
Dan ga je genieten van deze verdiende vakantie. Zodat je uitgerust terug komt. Je kind is bij de andere ouder, dus even geen zorgen. Maar helaas: een van jouw kinderen breekt een pols of wordt door een bij gestoken en krijgt een allergische reactie. Natuurlijk wil je dat weten en het is logisch dat je ex-partner jou direct informeert. Als alles verder redelijk verloopt, kun je nog steeds genieten van de vakantie.

Maar dat gaat niet altijd zo maar….
Je partner heeft ook kinderen die bij de andere ouder verblijven. En deze partner presteert het om bij elk wissewasje de telefoon te grijpen. Dan wordt er gebeld omdat men een zwembroek niet kan vinden of het fietssleuteltje. Dan weer is de goudvis dood. Steeds wordt je lastig gevallen om niks. Of om dingen waar je nu toch niks mee kunt doen. Telkens hoop je dat dit het laatste incident was en steeds blijft de telefoon rinkelen. Je bent het zat, en je partner misschien nog meer….

Afspraken
Natuurlijk is het verstandig om afspraken te maken waarover wel en niet gecommuniceerd wordt tijdens de vakantie. En er gebeurt altijd wel wát. Sommige dingen zijn niet te voorzien, en sommige dingen had je tevoren kunnen bedenken. En sommige ex-partners zijn daarin wat extreem. Soms gewoon, omdat ze zich over àlles druk maken, soms omdat ze het leuk vinden om jouw vakantie te verpesten.

Geen oog om oog
Soms gaan mensen het storende gedrag kopiëren om te laten zien hoe ergerniswekkend dit is. Dus wanneer deze ex nog op vakantie moet, dan zal ie het weten ook! Ik zou niet aanraden dit gedrag over te nemen. Wat wel kan: bereid je voor op de volgende vakantie. Maak een afspraak.

Afbeelding
Afbeelding
Algemeen 4 uur geleden Ouderen in Regie verontrust over stopzetting Samen Ouder Worden in Boxtel
Afbeelding
Algemeen 5 uur geleden Een vlindertuin bij de Croon en een oase op de Markt? D66 presenteert Groene Kansen Kaart
Afbeelding
Algemeen 9 uur geleden ‘Uit zijn jas gegroeide’ Jumbo sluit de deuren voor verbouwing
Afbeelding
Algemeen 21 uur geleden Boxtel presenteert sluitende begroting; ‘Maar we zijn er nog niet’
Afbeelding
Algemeen 28 sep, 12:41 Politieke vragen over opvang asielzoekers
Afbeelding
Algemeen 28 sep, 06:11 Advies raadswerkgroep: ‘1,7 miljoen euro Legaat van Cooth naar gebouwen basisonderwijs’