Afbeelding
Foto: Nellie Timmermans

Column Nellie Timmermans - Niet thuis maar ‘op bezoek’ (over samengestelde gezinnen)

Column

Vooral wanneer een van de beide stief-/bonusouders bij de nieuwe vriend/vriendin intrekt loop je al gauw het risico van “op bezoek” komen i.p.v. “thuis komen”. Alleen al daarom zou het wenselijk zijn (indien mogelijk) als de partners een totaal nieuwe start maken. Maar ja, dat is niet altijd mogelijk.

Je eigen ding
Op den duur ga je je als partner in het huis van de ander wel thuis voelen, meestal, en duik je de koelkast in en ga je steeds meer “je eigen ding” doen. Maar bv. je moeder zal misschien wel even moeten wennen, evenals je kinderen. En voor je kinderen “zou het toch ook “wonen” moeten zijn.

In het huis geboren
Als je in deze woning bent geboren is het niet vanzelfsprekend om de slaapkamers opnieuw te verdelen. Het is en blijft jóuw kamer en die sta je niet zomaar af. Maar je kunt de kinderen van je partner niet in de garage laten slapen of in een washok.

Verbouwen
Een verbouwing kan een oplossing zijn. Ook voor de oorspronkelijke bewoners kan het dan interessant worden te verhuizen naar een andere kamer. Als je het huis iets vergroot kunnen op een kamer misschien twee kinderen slapen, want deze twee stiefbroertjes kunnen toch zo goed overweg met elkaar. Besef echter wel, dat ze niet in álles op elkaar lijken, en dat met elkaar spelen iets anders is dan samen een kamer delen.

Zo maar intrekken bij de ander
Het is nooit verstandig om zo maar in te trekken bij de ander, terwijl dit helaas nogal eens voorkomt. Bv. een vriendin die haar kamer opzegt, bij haar vriend (met kinderen) intrekt en dan tot de conclusie komt dat ze zich niet gerealiseerd heeft wat het is om met kinderen in een huis te leven. Ze zou zo graag af en toe op haar oude kamer op adem willen komen, even rust vinden.

Nog erger
Nog vervelender wordt het als je beseft dat de relatie toch niet biedt wat je beoogd had. Je hebt geen eigen woning meer, en als je weggaat sta je op straat.

Afbeelding
Afbeelding
Algemeen 1 uur geleden Gemengde gevoelens voor Kay Karssemakers in GP MX2
Afbeelding
Algemeen 11 uur geleden Auto belandt op zijn kop na eenzijdig verkeersongeval
Afbeelding
Algemeen 14 aug, 06:33 Rob Dekker trots op Selissenwal: ‘Het is een heel andere wijk geworden’; Directeur-bestuurder neemt afscheid van Woonstichting JOOST
Afbeelding
Algemeen 10 aug, 12:37 Liempdse kermis biedt plezier voor jong en oud
Afbeelding
Algemeen 10 aug, 06:37 ‘Ik ben liever aan het werk dan dat ik op school zit’; Davy van Esch timmert aan de weg met debuut ‘Mijn eerste lied’
Afbeelding
Algemeen 7 aug, 06:31 DeMooiBoxtelKrant columniste Julia Kroonen schrijft roman