Afbeelding
Foto: Nellie Timmermans

Column Nellie Timmermans - Ups en downs in een relatie

Column Column

In elke relatie zijn er ups en downs…En het valt zelden mee, het èchte leven. Het echte leven zit vol hobbels en kuilen. Het echte leven is heel anders dan je droomde toen je besloot samen verder te gaan. Het leek een sprookje, maar dat sprookje verdween door de dagelijkse beslommeringen. 

Tegenvallers
Elke relatie wordt regelmatig op de proef gesteld. Door financiële tegenvallers, door ziekte of ongelukken, door opvoedingsproblemen, door problemen met schoonfamilie en/of vrienden. Want als je allebei doodmoe bent van de gebroken nachten, dan realiseer je je dat dit niet was wat je ervan verwacht had. Het leven valt soms tegen. Kinderen zijn leuk maar soms ook stierlijk vervelend.

Jij moet veranderen… of ikzelf?
En we zijn ook eerder geneigd om naar elkaar te wijzen.(Als jij nu maar eens normaal ging doen, dan zou het leven beter zijn. Als jij beter met geld kon omgaan, als jij een betere partner was, als jij niet zo zou mopperen, als jij nu eens ooit je waardering uitsprak…. Dan zou alles beter zijn.) Voor een relatie heb je twee personen nodig. Misschien ben je zelf ook wel te kritisch, moet je meer naar jezelf kijken, dingen leren relativeren, misschien ook de ánder wat meer waarderen.

Is dít het nu?
Relatieproblemen zijn normaal. In iedere relatie komen er na verloop van tijd deuken. Is vertrekken de enige oplossing? Relaties kunnen juist groeien door relatieproblemen. Je kunt elkaar beter leren begrijpen, en vooral ook meer van jezelf onder ogen zien. En ben jij perfect? Mag je dan verwachten dat de ander dit wel is? En we denken allemaal wel eens: is dít het nu???

Scheiden kan altijd nog
Niemand kan voor een ander beslissen of scheiden een goed idee is. Daar gaat men zelf over. Eén ding is duidelijk: zelfs als je gaat scheiden zul je, als daarbij kinderen zijn betrokken, moeten blijven communiceren. De communicatie verbeteren is dus nooit fout. Hebben jullie ook communicatieproblemen? Bel me.

Afbeelding
Afbeelding
Algemeen 54 minuten geleden Gemengde gevoelens voor Kay Karssemakers in GP MX2
Afbeelding
Algemeen 10 uur geleden Auto belandt op zijn kop na eenzijdig verkeersongeval
Afbeelding
Algemeen 14 aug, 06:33 Rob Dekker trots op Selissenwal: ‘Het is een heel andere wijk geworden’; Directeur-bestuurder neemt afscheid van Woonstichting JOOST
Afbeelding
Algemeen 10 aug, 12:37 Liempdse kermis biedt plezier voor jong en oud
Afbeelding
Algemeen 10 aug, 06:37 ‘Ik ben liever aan het werk dan dat ik op school zit’; Davy van Esch timmert aan de weg met debuut ‘Mijn eerste lied’
Afbeelding
Algemeen 7 aug, 06:31 DeMooiBoxtelKrant columniste Julia Kroonen schrijft roman