Afbeelding
Foto: Nellie Timmermans

Column Nellie Timmermans: Grootouder van stiefkinderen…..

Column Column

Oma of opa worden is prachtig… Je verheugt je erop, en het kindje wordt op en top verwend. En dan de volgende en weer een volgende. Als dat allemaal goed verloopt dan ben je de koning te rijk. De kleinkinderen groeien op, en je geniet er volop van. Dan komen de kinderen van je zoon logeren, dan weer moet je oppassen op de kinderen van je dochter. Allemaal leuk en heel bijzonder.

Scheiden
Maar tegenwoordig zijn veel relaties niet tot de dood. Je kind gaat scheiden, je kind leert een nieuwe liefde kennen. Je hoopt misschien stiekem dat het niks wordt want je moet erg wennen aan de nieuwe vlam. En je snapt dat dit niet gemakkelijk is voor je kleinkinderen…..

De nieuwe partner blijft
Maar wat als de nieuwe partner blijft? En deze ook kinderen heeft? Die er bovendien best vaak zijn. En dat ene jochie is zo druk. Heel anders dan jouw kleinkinderen. Het is niet niks. Best even wennen toch?

De nieuwe
Verjaardagen zijn moeilijk met al die verschillende ouders en kinderen. Jouw kind kan misschien niet meer door een deur met de ex, maar deze ex blijft wel de ouder van jouw kleinkinderen. Misschien kan jij de ex ook helemaal niet meer uitstaan. Of juist het tegenovergestelde: je begrijpt niet waarom jouw kind het niet meer ziet zitten met de ex. Want voor jou is de ex velen malen beter dan “die nieuwe”.

Cadeautjes
Je nieuwe schoondochter vindt dat ook haar kinderen recht hebben op een cadeautje van opa en oma. Maar dit gaat jou misschien te ver….het gaat teveel in de papieren lopen. Of je zit te wikken en wegen. Geven haar ouders jouw kleinkinderen ook wel cadeautjes? Maken zij verschil? Kortom: voer voor conflicten.

De oplossing
De oplossing is voor iedereen anders, want iedere situatie is anders. Wat voor de ene grootouder de beste oplossing is, is voor de ander een slechte oplossing en geeft dit een heleboel ruzie. Willen jullie een oplossing op maat? Maak dan een afspraak.

Afbeelding
Afbeelding
Algemeen 1 uur geleden Gemeente kan en wil geen ‘vrij besteedbaar’ krediet geven aan armoedeorganisaties
Afbeelding
Video Algemeen 15 uur geleden Vrouw gewond bij woningbrand Adrianastraat
Afbeelding
Algemeen 5 okt, 15:29 Boxtel kiest voor twee in plaats van drie woonlocaties voor arbeidsmigranten
Afbeelding
Algemeen 5 okt, 06:57 Boxtel onderzoekt de aanleg van zonneparken in combinatie met natuur
Afbeelding
Algemeen 5 okt, 06:21 Wethouder vraagt raad om geduld bij herbezinning PHS-dossier
Afbeelding
Algemeen 4 okt, 16:27 Lek Van Hornstraat gedicht; weg uiterlijk donderdag weer open voor verkeer