De beginnende hardlopers van Start to Run doen ook mee aan de Paasloop van Marvel.
De beginnende hardlopers van Start to Run doen ook mee aan de Paasloop van Marvel. Foto: eigen collectie.

FAC Paasloop is vuurdoop voor beginnende hardlopers

Sport

Nu het voorjaar voorzichtig aan de poort rammelt, kijken hardlopers vooruit naar de FAC Paasloop van de Boxtelse atletiekvereniging Marvel. Die is op maandag 1 april, tweede paasdag. Ook de deelnemers van de training Start to Run staan die dag aan de start.

Precies tien weken geleden begonnen de startende hardlopers met hun training. De zestien deelnemers hebben toegewerkt naar de Paasloop om de tien kilometer te kunnen volbrengen. Zij rennen vanaf de start op de atletiekbaan in sportpark Den Wielakker door de groene dorpsrand van Boxtel en steken via de Hooibrug de Dommel over in het buitengebied. De finish is weer in het sportpark aan de Voetboog.
Buiten de tien kilometer waar de deelnemers van Start to Run aan meedoen, zijn er nog twee afstanden: 5,5 kilometer en een kinderroute van duizend meter. Deze kidsrun start om 10.00 uur. De recreanten- en wedstrijdloop om 10.30 uur. Vooraf is er een gezamenlijke warming-up. De inschrijving is inmiddels gesloten. Aanmelden op de dag zelf is niet mogelijk.

De Paasloop wordt al vele jaren mede mogelijk gemaakt door het Financieel Advies Centrum in Boxtel. Eigenaar Jan Schoenmakers, zelf een enthousiast hardloper, heeft aangegeven de ruimte te willen geven aan een andere sponsor. Wil je iets betekenen voor dit evenement, neem dan contact op via sponsoring@avmarvel.nl.

Uit de krant