De Boeremèrt in Liempde trekt altijd veel publliek. Jong en oud vermaakt zich opperbest met de vele oude ambachten, spelletjes en activiteiten in de dorpskern.
De Boeremèrt in Liempde trekt altijd veel publliek. Jong en oud vermaakt zich opperbest met de vele oude ambachten, spelletjes en activiteiten in de dorpskern. Foto: Cock Stam, 2023

Vijftigste Boeremèrt in het teken van muziek

Algemeen

De Boeremèrt in Liempde staat aan de vooravond van zijn vijftigste editie. Dit jubileum wordt gevierd aan de hand van het thema muziek. Het exacte programma is nog niet bekend, maar de datum staat al jaren vast: tweede paasdag.

De dag waarop het festijn plaatsvindt, is maandag 1 april. De ‘boergondische’ jaarmarkt van Liempde opent dan om 10.00 uur de spreekwoordelijke poorten. Die sluiten pas weer om 17.00 uur. Tussendoor kunnen bezoekers zich vergapen aan allerlei oude ambachten, activiteiten en hapjes. De spekstruiven, wafels en snert zullen daarbij niet ontbreken.
Vanwege de jubileumeditie is voor het thema muziek gekozen. De Boeremèrt is immers ontstaan vanuit fanfare Concordia, die dit jaar haar 150-jarig bestaan viert.
Naast alle vaste elementen is er ook gedacht aan entertainment. Vorig jaar konden bezoekers al kennismaken met ‘The Pantaloni Brothers’. Dat is een act van een groepje Liempdenaren dat tijdens eerdere edities van de Boeremèrt ook al hilarische ‘spontane’ optredens gaf. Vanwege het ‘enorme succes van hun optreden van vorig jaar’, zoals de ‘broers’ zelf stellen, keren de Pantaloni’s terug. De artiesten zijn naast het voormalige raadhuis te vinden. Publiek mag meezingen. Het geheel staat onder leiding van niemand minder dan ‘André Vieux’.
Een toegangskaartje kost vijf euro. Kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang. Het is tevens nog mogelijk een kraam te huren. Opgeven kan via e-mailadres: boeremert@hotmail.com of www.boeremert.nl.

Uit de krant