Logo mooiboxtel.nl
   | Fotonummer: fa7fe9
Foto: Nellie Timmermans

Column Nellie Timmermans: Back to normal….

  Column

Back to normal

We verheugen ons op de feestdagen, maar zijn tegelijk ook weer blij als het allemaal weer voorbij is. Helemaal in de war welke dag het ook weer is, uitslapen en veel eten of drinken….vuurwerk, huisdieren die overstuur zijn. Het is weer voorbij.
Weer aan het werk, kinderen weer naar school. En dan dat gezoen op het werk. Ik geloof dat het weer vaker de gewone stevige handdruk is, de laatste tijd.

Wat brengt 2020
Gelukkig hoef je het oude jaar niet meer te evalueren, geen goede voornemens meer te maken. Tegelijk zijn we allemaal benieuwd wat dit jaar gaat brengen. Een echte winter met een Elfstedentocht? Sneeuw of wateroverlast? Stormen of hittegolven?

Drama
Voor sommige mensen is 2020 slecht begonnen, denk aan wat er in Arnhem is gebeurd. De jongens die iets hebben aangericht waarvan ze nooit hebben kunnen voorzien wat de impact daarvan zou zijn. Ze hebben het leven van anderen verwoest, maar ze zullen ook zelf nooit meer worden zoals ze waren. En: het zal je kind maar zijn.

Nadenken
Dan ben je blij als jouw kinderen alleen maar geknald hebben, vingers en ogen nog heel. Natuurlijk kun je niet alles voorkomen, maar het is goed dat ouders met hun kinderen bespreken wat er zoal in het land is gebeurd. Niet om ze bang te maken, maar om ze verantwoordelijkheid bij te brengen. Te zorgen dat ze nadenken. En dan maar hopen dat het beklijft.

Geluk hebben
Wim Sonneveld zei: een opvoeder is een stakker die in het duister tast. Je moet ook heel veel geluk hebben bij het opvoeden van kinderen. Je kan weinig sturen, hoogstens hier een daar een beetje bijsturen. En dan maar hopen dat het goed gaat. En gelukkig gaat het meestal goed.

Tips
Er liggen altijd gevaren op de loer, je kunt niet alles voorkomen, maar soms kun je wel wat kaders scheppen voor jezelf en voor je kinderen om te voorkomen dat er echt wat uit de hand loopt. Afspraken maken, ruimte bieden om te praten, niet te snel oordelen, uitgaan van het positieve, niet straffen maar belonen. Dat geef ik alle ouders van nu mee voor het nieuwe jaar. Ik wens jullie alle goeds voor 2020.
 

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>