Afbeelding

Boekenbeurs Vincentiusvereniging druk bezocht

Algemeen
BOXTEL – De boekenbeurs van de Vincentiusvereniging in Boxtel wordt zaterdagochtend al druk bezocht. In de hallen van voormalig wasserij Blanca aan de Baroniestraat staan vele duizenden boeken keurig gesorteerd uitgestald. Tientallen bezoekers snuffelen tussen de boeken op zoek naar hun favoriete literatuur, cd’s of platen en er wordt volop gekocht.

In 2009 vond door ruimtegebrek de laatste boekenbeurs plaats van de Vincentiusvereniging. Enkele jaren was er geen geschikte locatie voorhanden totdat de oude wasserij in beeld kwam. Onlangs ontving de vereniging nog de gehele voorraad van een Bossche boekenwinkel die stopte waardoor het assortiment enorm is geworden.

Vanaf oktober zijn vrijwilligers al bezig om alle boeken te sorteren. “Eigenlijk zijn we nu nog op zoek naar een goede locatie waar we blijvend onze boeken kunnen sorteren. Liefst een droge ruimte zoals een leeg klaslokaal zou ideaal zijn”, vertelt voorzitter Toon van der Sloot van de Vincentiusvereniging.

De voorzitter is zeer tevreden over de opkomst. “Het is echt veel drukker dan de vorige keren. In het begin stonden er zelfs rijen wachtenden voor de deur. Ik verwacht ook morgen nog veel drukte. Zondagmiddag vanaf 13.00 uur start de uitverkoop waarbij alle boeken, cd’s en platen voor de helft van de prijs verkocht zullen worden.”
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant