Logo mooiboxtel.nl
   | Fotonummer: 50d32b
Foto: Nellie Timmermans
Column

Column Nellie Timmermans; Het lijkt zo gemakkelijk…..

  Column

Het lijkt zo gemakkelijk…..

Een jonge vrouw was als 21-jarige bij Bas ingetrokken. Hij had kinderen uit een eerder huwelijk. Moeder was niet in beeld. De kinderen waren niet extreem moeilijk en ze was door de jaren heen echt om hen gaan geven. Toch kon ze soms boos worden hoe gemakkelijk de buitenwereld er tegenaan leek te kijken.

Ze ergerde zich aan degene die allerlei opmerkingen:
Zo kun je lekker toch een beetje “moederen”
Allerlei ongevraagde adviezen
De vanzelfsprekendheid waarmee men reageerde als ze iets voor de kinderen deed (ophalen van school/wegbrengen naar clubjes/wassen/koken)
(en toen ze een keer zuchtte dat het moeilijk was): Je wist toch waar je aan begon

In het begin hield haar vriend hier veel rekening mee, bedacht steeds ook hoe het voor haar moest zijn. Maar ook voor hem werd het op den duur vanzelfsprekend.

Af en toe wilde ze even met haar vriendinnen op stap…..even geen kinderen, even geen gedoe. De omgeving reageerde hier altijd al een beetje op alsof ze een ontaarde moeder was. Maar ze was immers helemaal geen moeder!!

Maar nu ook begon haar vriend te zuchten dat hij het ongezellig vond als ze wegging. Van hem had ze anders verwacht. En ze had het zo nodig om even de accu op te laden. De kinderen waren lief, maar kinderen hebben niet gekozen voor de situatie en gaan ervan uit dat je er altijd voor ze bent.

Dat mocht van haar ook wel, maar ze wilde zo graag eens gewaardeerd worden, ze wilde zo graag dat anderen eens zagen wat ze allemaal deed. Af en toe was ze blij dat ze kon gaan werken, zodat ze even geen “moedertje” hoefde te spelen.

Bovendien begon ze na te denken over eigen kinderen. Haar vriendinnen kregen eigen kinderen en hoewel ze eerst dacht dat ze eigenlijk al kinderen had, begon ze nu toch te twijfelen. Bij eigen kinderen kon ze zich helemaal niet meer terugtrekken besefte ze. Dat was een groot nadeel. Ze had echter altijd een kinderwens gehad, het was eigenlijk logisch voor haar. Maar haar vriend Bas wilde niet meer. En de biologische klok tikte door…..

Ze voelde zich gevangen, omdat ze niet meer zeker was of ze nog wel van Bas hield zoals voorheen, en eigenlijk geen eigen leven meer had, geen gevoel had nog eigen keuzes te kunnen maken, terwijl ze veel om de kinderen was gaan geven. Stiefmoederschap, je rolt erin, maar is het wel zo prettig?

Interpunctie, Smientdonk 2, 5467 CA  Veghel
Privé  0413-310795 of 06-21.59.24.35.   www.stief-gezin.nl

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>