Logo mooiboxtel.nl
   | Fotonummer: 50d32b
Foto: Nellie Timmermans
Column

Column Nellie Timmermans; Sommige mensen hebben IETS nodig….

  Column

Sommige mensen hebben IETS nodig….

Kort geleden kwam er een jong stel bij mij waarvan de jongen erg veel dronk en blowde. Hij dronk bier en ging daarna over op sterkere drank. Hij liet zich dan volledig vollopen, zo erg zelfs dat hij de volgende dag totaal niets meer wist over wat hij had gedaan.

Zijn ouders hadden alles gedaan om hem goed op te voeden, dat was merkbaar. De jongeman was erfelijk belast met alcoholisme maar had bovendien ook ADHD (of iets in die richting, er bestaan veel vergelijkbare kwalen) had. Hij slikte hier geen medicatie meer voor. Ik weet daar niet zo heel veel van, maar wel dat deze mensen geneigd zijn om medicatie te vervangen door alcohol en/of drugs. Ze hebben vaak iets nodig om de onrust in hun hoofd/lijf te temperen.

De medicatie die hij destijds had gehad mocht hij niet langer slikken, en eigenlijk wilde hij dat ook liever niet. Maar het alcoholgebruik liep echt de spuigaten uit. Zijn vriendin had het uitgemaakt, omdat hij de meest idiote dingen uithaalde als hij dronk. Ze schaamde zich voor hem. Als ze vertelde wat hij gedaan had schaamde hij zich ook.

Zijn ouders wisten niet meer wat ze met hem aan moesten. Zij hadden steeds de hoop gehad dat zijn vriendin hem mogelijk op de goede weg kon houden, maar ook zij had onvoldoende invloed op hem.

Hij wist het ook zelf wel, en zei “Als ik drink, heb ik geen rem meer….”

Hij had zich voorgenomen om voortaan minder te drinken en te stoppen met jointjes roken. Hij was al gestopt nu zijn vriendin het uitgemaakt had, maar helemaal NIET drinken leek hem toch echt niet leuk. Het valt ook niet mee voor deze jongens. Hun vrienden drinken allemaal, maar weten vaak op de een of andere manier toch wat beter in de hand te houden of te krijgen.

Ik kan me heel goed voorstellen dat het voor ouders van dit soort jongeren steeds lastig is om “goed” te reageren op wat zich voordoet. Sommige jongens gaan het beter doen als ze een vriendin krijgen, die hen op het rechte pad houdt. Maar het blijft een grote zorg als je een kind hebt met een dergelijke kwaal, zeker als de neiging tot alcohol- en drugsgebruik  aanwezig is.

Mw. N. Timmermans-van de Kamp
Interpunctie, Smientdonk 2, 5467 CA  Veghel
Privé  0413-310795 of 06-21.59.24.35.   www.stief-gezin.nl

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>