Logo mooiboxtel.nl
   | Fotonummer: 50d32b
Foto: Nellie Timmermans
Column

Column Nellie Timmermans; Durf ik je wel te vertrouwen?

  Column

Margo was gescheiden nadat ze door haar ex-man regelmatig bedrogen was. Hun huwelijk hing van leugens aan elkaar. Andere vrouwen, maar ook oneerlijkheid over financiële zaken, ze had het allemaal meegemaakt. Nooit meer een andere man, had ze gedacht.

Totdat ze Marcel tegen kwam. Een alleraardigste man, niet overdreven aantrekkelijk maar wel gevoelig met ook aandacht voor haar kinderen, in vele opzichten de tegenpool van haar ex-man.

Marcel had ook een huwelijk achter de rug, zijn kinderen waren al uit huis en hij had een goed contact met ze. Hij had in de loop der tijd wat vriendinnen gehad, met wie hij ook steeds best nog goed kon opschieten. Maar hij was dol op Margo. Hij kende haar nu bijna 2 jaar en voelde zich volledig vertrouwd met haar. 

Hij was altijd eerlijk geweest over zijn vriendinnen, en regelmatig kwamen ze samen nog een van zijn ex-vriendinnen tegen. Soms praatte hij een tijdje met ze, soms werd er alleen gezwaaid. Hij merkte aan Margo dat zij dit vervelend vond. Ze vroeg dan hoe het zat, of hij mogelijk toch nog iets voor hen voelde, en kon dan soms lang door blijven vragen. Zelfs zo lang dat hij korzelig ging reageren.

Het zelfvertrouwen van Margo had een flinke deuk gehad vanwege het bedrog van haar ex-man. Hoewel ze zelf dacht dat ze dit verwerkt had, was ze extreem gevoelig voor mogelijke andere vrouwen die op de loer lagen. Hoewel ze enkele keren stiekem in zijn telefoon had gekeken en daar geen gekke dingen had aangetroffen, bleef ze angstig dat ook hij jaar uiteindelijk zou bedriegen.

In dit geval was één gesprek met hen samen voldoende om weer vertrouwen te leren opbouwen, soms is de angst voor bedrog zo ernstig, dat psychotherapie een beter alternatief is. Maar het loont de moeite om te investeren in je toekomst, want ook als je 50 bent, kun je nog vele jaren profijt hebben van een fijne relatie.

Mw. N. Timmermans-van de Kamp
Interpunctie, Smientdonk 2, 5467 CA  Veghel
Privé  0413-310795 of 06-21.59.24.35.   www.stief-gezin.nl

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>