Afbeelding

Softballers Ducks boeken monsterscore op Stags

Algemeen
BOXTEL - Zondag kwamen de Stags uit Ettenleur op bezoek in Boxtel. In de eerdere ontmoeting hadden de dames van Ducks met 15-3 gewonnen, maar de Stags werden zeker niet onderschat. Inge van Geel begon als werper voor Ducks, de eerste twee slagvrouwen werden met drie slag aan de kant gezet. De derde slagvrouw wist de bal wel te raken en sloeg deze voor een honkslag weg. Gelukkig werd de derde nul snel gemaakt door een actie 6-3.

De eerste slagvrouw voor Ducks, Nikki van Nes, kwam makkelijk op de honken door vier wijd. Zij werd daarna knap binnengeslagen dankzij een honkslag van Rianne Boer. Zij wist later ook nog te scoren op een doorgeschoten bal, waardoor de stand nu 2-0 voor Ducks was. In de tweede inning kwamen er voor Stags al meer slagvrouwen op de honken, maar ook in deze slagbeurt kwamen ze niet tot scoren. Ducks kon opnieuw twee punten scoren, mede door een mooie honkslag van Elke Mutsaards.

De derde slagbeurt van de Stags duurde niet lang, de pitcher van Ducks hoefde maar zes ballen te gooien en toen mochten zij zelf weer aan slag verschijnen. Ook in deze slagbeurt van de Ducks werden weer twee punten gescoord, de stand: 6-0. De Stags hadden niet veel in te brengen tegen het pitchgeweld van Inge van Geel en opnieuw werden de drie nullen snel gemaakt. Ducks had de smaak te pakken en de pitcher van de Stags begon steeds meer vier wijd te gooien, waardoor de honken al snel gevuld waren.

Onder andere door honkslagen van Anne Struycken en Laura van Zetten werden er in deze inning vier punten gescoord, waardoor de stand nu 10-0 was. In de vijfde inning moesten de Stags minimaal één punt maken, anders zou de wedstrijd na deze slagbeurt afgelopen zijn. De eerste slagvrouw ging uit door een vangbal van Marleen van Esch van Ducks. De tweede slagvrouw kreeg vier wijd en stond hierdoor op het eerste honk. De derde slagvrouw werd geraakt door een bal van de pitcher en deze loopster mocht naar het eerste honk, waardoor de loopster daarvoor door kon schuiven naar het tweede honk. Bij de bal die daarna werd geslagen werd besloten om de loopster op het tweede honk uit te maken, wat een loopster op het eerste en derde honk achterliet, met twee nullen. De slagvrouw daarna sloeg een grondbal richting Anne Struycken, de derde honkvrouw van Ducks en deze kon de bal makkelijk naar het eerste honk gooien waarmee de wedstrijd was beslist. Een 10-0 overwinning voor Ducks.

Uit de krant