Logo mooiboxtel.nl
   | Fotonummer: 50d32b
Foto: Nellie Timmermans
Column

Column Nellie Timmermans; zwangere stiefmoeder

  Column

Hij had al kinderen en zijn vriendin wilde eigenlijk toch ook zelf moeder worden. Er werd een hele tijd over gesproken, want hij had eigenlijk niet meer gedacht aan wéér die kleintjes.

Marieke had overwogen te stoppen met de relatie als hij bleef weigeren. Maar uiteindelijk kon hij haar wens begrijpen en inmiddels, gewend aan het idee, vond hij het ook wel leuk.
De omgeving van haar was positief, maar zijn omgeving reageerde heel anders. Men had het over "de 2e leg" of negeerde haar zwangerschap gewoon. 

Haar leven draaide om het kindje wat eraan kwam. Bij alles was ze enthousiast, alleen hij had het allemaal al meerdere keren meegemaakt. Ze voelde zich soms teleurgesteld als hij niet even enthousiast reageerde als zij.

Zijn kinderen waren al uit huis en gaven aan dat niet op een baby zaten te wachten, alleen de jongste (20 jaar) vond het wel leuk. Ze wou best al eens tante worden.

Een kennis van vader zei dat het belachelijk was dat hij nog een relatie aanging met iemand die nog zo jong was en kinderen wilde. Hij zei: stel dat het mis gaat met je relatie… dan moet je nóg een keer alimentatie betalen!! Of dat hij misschien binnenkort wel opa kon worden en dan tegelijk nog zo'n kleintje….

Kortom: de reacties waren niet van de lucht. Naast de gelukkig ook plezierige opmerkingen, waren ze toch wel wat van slag geraakt door alle negativiteit. Ze hadden het zich anders voorgesteld.

Daarom het advies om je erop in te stellen dat niet iedereen onverdeeld positief zal reageren op een nieuwe zwangerschap.
 

Mw. N. Timmermans-van de Kamp
Interpunctie, Smientdonk 2, 5467 CA  Veghel
Privé  0413-310795 of 06-21.59.24.35.   www.stief-gezin.nl

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>