Bewoners Centrum/Breukelen willen wijkplatform oprichten

Algemeen
BOXTEL - Bewoners van het wijkplatform Centrum\Breukelen willen op korte termijn een wijkplatform oprichten. In de wijken Boxtel Oost en Selissen is al enkele jaren een wijkplatform actief met de nodige resultaten in die wijken. De wijk Centrum\Breukelen is een groot gebied en heeft nog geen wijkplatform. “Dit vinden wij jammer. Een wijkplatform kan samen met de gemeente Boxtel die punten aanpakken, die kunnen leiden tot een betere leefbaarheid in de wijk.

Dan kan het gaan om bijvoorbeeld een kindlint waarmee je een veilige route naar de school bevordert of andere knelpunten die zich in de wijk voordoen”, vertelt Hendrie Bertens, één van de initiatiefnemers. Ook andere initiatieven kunnen aan bod komen zoals het meepraten en denken over een speeltuin of bijvoorbeeld het aanleggen van een moestuin. De gemeente Boxtel heeft onlangs de budgetten over de wijken verdeeld. Voor de wijk Centrum\Breukelen is een budget van 131.000 euro beschikbaar om de komende jaren die punten aan te pakken die de bewoners belangrijk vinden.

Op donderdag 13 november om 19.30 uur organiseren de initiatiefnemers (Hendrie Bertens, Annelies Kint en Piërre van Oord) in café de Adelaar een informatieavond voor geïnteresseerde bewoners van de wijk Centrum\Breukelen. Ben je verhinderd maar is je belangstelling gewekt, stuur dan een email naar onderdetoren@home.nl en dan nemen de initiatiefnemers contact met je op.

Uit de krant