Logo mooiboxtel.nl
   | Fotonummer: 50d32b
Foto: Nellie Timmermans
Algemeen nieuws

Column Nellie Timmermans: Ik heb ze verwend en nu zit ik met de gebakken peren…..

  Column

Ik heb ze verwend en nu zit ik met de gebakken peren…..

Meneer was weduwnaar en met 3 kinderen overgebleven. Steeds had hij alles gedaan om aan hun wensen tegemoet te komen. Ze moesten immers hun moeder al missen…..
Dit gebeurt heel vaak in zo'n situatie. Je kunt echter de overledene niet vervangen, het verlies daarvan niet compenseren. Je had je kinderen beter gegund, maar wát je ook doet: moeder komt niet terug.

Inmiddels waren de kinderen uit huis en had hij een vriendin leren kennen. En al vrij snel bleek dat de kinderen minder langs kwamen, zich in allerlei bochten wrongen om hem alleen uit te nodigen of hem te ontmoeten als zijn vriendin er níet was. 

De kinderen hadden altijd een goed contact gehouden met de familie van hun moeder en hoewel dat enerzijds heel waardevol was, koos deze familie partij voor de kinderen (en tegen vader en diens vriendin): Vader moest er volledig zijn en blijven voor zijn kinderen, ook al hadden die hun eigen leven. De kinderen waren zielig! Hij had geen recht op het nastreven van eigen geluk. 

Dit sterkte de kinderen in hun guerrilla tegen de nieuwe vriendin en als ze er niet onderuit konden groetten ze de vriendin plichtmatig, maar als ze even konden sloegen ze haar gewoon over. Het ging van kwaad tot erger.

Ik heb deze mensen tips gegeven hoe ze het gesprek konden aangaan met de familie van moeder. Want kinderen die zo "gevoed" worden met negatieve uitspraken, zullen blijven hangen in hun slachtofferschap. Dit doet ook hen zelf geen goed!

En dan de kinderen zélf. Natuurlijk moesten die worden aangesproken op hun gedrag. Ik adviseerde vader met hen het gesprek aan te gaan rondom het ronduit onbeschofte gedrag tegenover zijn vriendin: dat hij dit niet pikte, evenmin als zij het zouden pikken van vader bij soortgelijk gedrag tegenover hun (aanstaande) partners. 

Vader was tevens geneigd om door te drukken dat zijn vriendin OVERAL bij moest kunnen zijn. Dat was ik oneens met hem. Natuurlijk dient zijn vriendin een eigen plek te krijgen in het geheel, maar dat de kinderen speciale dagen rondom hun moeder vieren alleen met hun vader, zou ook hun onderlinge band verbeteren. Een jaar later liet vader weten dat het contact met alle betrokkenen was verbeterd. Daar word ik zo blij van ??

Mw. N. Timmermans-van de Kamp
Interpunctie, Smientdonk 2, 5467 CA  Veghel
Privé  0413-310795 of 06-21.59.24.35.   www.stief-gezin.nl

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>