Afbeelding

Brandweer en leerlingen spuiten dak Hobbendonken nat

Algemeen

Boxtel - De Boxtelse brandweer heeft samen met leerlingen van basisschool De Hobbendonken het platte dak van de school nat gespoten om zo voor enige verkoeling te zorgen. In de lokalen was de temperatuur de afgelopen dagen flink opgelopen en donderdagochtend werd besloten om het dak nat te spuiten.

De uitvoering van het plan had nogal wat voeten in aarde voordat er een akkoord kwam van Brabant Water. Omdat het om slechts een aantal kubs water ging en Brabant Water het belang voor de kinderen ook goed inzag werd uiteindelijk om iets voor 8.30 toch akkoord gegeven. Samen met leerlingen van groep 8 werden de slangen uitgerold. Op twee plaatsen mochten de leerlingen samen met de brandweermannen en -vrouwen het dak nat spuiten. Later donderdag werd dit nog tweemaal herhaald, met leerlingen van groep 7 en vervolgens groep 6.

Het koude water op het zwarte dak zorgt ervoor dat de brandende zon eerst het water moet verdampen alvorens de temperatuur van het dak weer gaat stijgen. Hierdoor zal het langer koel blijven in de leslokalen. De juffen hebben overigens meer verkoelende activiteiten gedaan in de klas, zo mochten de leerlingen snoep happen in een emmer met koud water om lekker te verfrissen.


Uit de krant