Afbeelding

Subsidie voor energiebesparing eigen huizen

Algemeen

Boxtel - Vanaf vandaag kunnen huiseigenaren die ook zelf in hun huis wonen subsidie van het Rijk verkrijgen voor energiebesparende maatregelen. De Subsidie energiebesparing eigen huis kan aangevraagd worden via www.rvo.nl.

De eigenaren komen in aanmerking voor de subsidie wanneer zij minstens twee verschillende soorten isolatie van voldoende omvang toepassen, zoals isolatie van dak, gevel, vloer/bodem of spouwmuur of hoogrendementsglas.

Verenigingen van eigenaren
Ook verenigingen van eigenaren (VvE’s) kunnen voor hun complex met koopwoningen subsidie krijgen voor isolatie. Daarnaast is er voor VvE’s subsidie voor energieadvies, het maken van een duurzaam meerjarig onderhoudsplan en begeleiding.

Maatregelen in woning of gebouw
Wie subsidie krijgt voor het toepassen van minstens twee verschillende soorten isolatie, kan daarnaast ook subsidie krijgen voor aanvullende maatregelen. Dat zijn bijvoorbeeld isolerende deuren, energiezuinige kozijnen bij de toepassing van driedubbel glas, warmteterugwinning of een vraag-gestuurd ventilatiesysteem.

Wie zijn héle huis of gebouw voorziet van een zeer energiezuinig pakket aan maatregelen, krijgt een bonus van vierduizend euro bovenop de subsidie. Voor verenigingen van eigenaren geldt die bonus per appartement.

Meer informatie
Meer informatie over deze regeling kun je vinden op de website van rvo of MilieuCentraal.

Uit de krant