Logo mooiboxtel.nl
112 nieuws

Column Nellie Timmermans: Pubers en stiefmoeders…. Wat een combi!

  Column
  | Fotonummer: 9c66dd
Foto: Nellie Timmermans

Pubers en stiefmoeders…. Wat een combi!

Hebben gewone ouders het al lastig als hun kids in de puberteit komen…. Als stiefouder is het vaak nog lastiger.  Bij sommigen gaat het wel goed maar ik heb veel stiefmoeders horen verzuchten: 
* Waarom kan ik NIKS goed doen? Zelfs als ik een cadeautje geef dan zegt ze dat ik haar wil omkopen…
* Mijn stiefdochter wil persé tussen ons in zitten, als ze de kans had nam ze mijn plaats in.
* Mijn stiefzoon kan heel nadrukkelijk zeggen: "dag pap!" Terwijl ik er nog geen meter vandaan sta…. Alsof ik lucht ben!
* Als ik een welgemeend advies geef wordt er gezegd: "dat maken papa en ik wel uit!"

Als we niet beter zouden weten zou je denken dat ze een gloeiende hekel hebben aan je hebben. Natuurlijk moet in een dergelijk geval de vader ingrijpen en duidelijk maken dat jij géén lucht bent en dat jij gewaardeerd mag worden.

Maar het heeft niets met jou als mens te maken, dat ze zo doen….Jij bent niet onuitstaanbaar, maar de positie die jij hebt is "fout". 

Jij wordt misschien gezien als een soort bemoeial, maar dat heeft te maken met nóg een volwassene die de puber kritisch bekijkt. Dat is op zich al lastig, en dan is er ook nog loyaliteit aan hun natuurlijke moeder: als hij/zij jou toelaat in het hart, is hij/zij dan niet disloyaal naar de natuurlijke moeder?? 
Tips:
1. Verwacht niet te veel maar laat niet toe dat  men gaat schelden
2. Toon begrip voor de loyaliteit
3. Geef het kind de kans voor exclusieve aandacht van zijn vader

Mw. N. Timmermans-van de Kamp
Interpunctie, Smientdonk 2, 5467 CA  Veghel
Privé  0413-310795 of 06-21.59.24.35.   www.stief-gezin.nl

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>