Logo mooiboxtel.nl
Algemeen

Column Nellie Timmermans: Onder welke steen hebben wij gelegen?

  Column
  | Fotonummer: 9c66dd
Foto: Nellie Timmermans

Onder welke steen hebben wij gelegen?

Al jaren gingen  Sasja en Michel met een bevriend paar en hun kinderen samen op vakantie,. Ook de feestdagen waren altijd met hun beider gezinnen. Waarom? Ach, het was zo gegroeid. Dan hadden de kinderen ook meteen leeftijdsgenoten en konden ze samen spelen. 

Ze vroegen zich niet eens meer af waarom het zo ging. Het wás gewoon zo! Totdat de vrouw  van het andere echtpaar zich misdroeg. Zij begon ineens te flirten met  Michel. In eerste instantie viel het hem nog niet zo op. Sasja had al eerder het gevoel dat er iets niet klopte.

Toen zij het met Michel besprak reageerde hij met "doe toch niet zo flauw, het valt heus wel mee".  Gewend als zij was om haar gevoelens niet serieus te nemen, liet ze het op z'n beloop. En de flirts tussen Michel en hun vriendin werden steeds intenser. Totdat Michel inderdaad bezweek voor haar pogingen.

Natuurlijk zat er ook in de relatie tussen Sasja en Michel het nodige niet goed, anders was hij niet op de avances van deze vriendin ingegaan. Zo kwamen ze bij mij terecht. Het contact met het "bevriende paar"was verbroken. 

Heel snel werd duidelijk waar de schoen wrong in deze relatie, en dat werd ook snel aangepakt. Het stel ging met sprongen vooruit. Voor het eerst waren ze ook samen een vakantie aan het plannen, voorheen had men altijd de keuzes van het andere stel gevolgd.

"Onder welke steen hebben wij gelegen?" zei Sasja, toen ze besefte hoe leuk het was om juist samen met hun eigen gezin een vakantie te plannen. Ook waren ze met de kinderen een dagje naar zee geweest. 

En de kinderen de misten hun vriendjes nauwelijks. Hun dochtertje zei: "jullie doen nu weer lief tegen elkaar". Ze had beter gemerkt dat de relatie tussen papa en mama niet goed was, dan ze het zelf hadden opgemerkt.

Mw. N. Timmermans-van de Kamp
Interpunctie, Smientdonk 2, 5467 CA  Veghel
Privé  0413-310795 of 06-21.59.24.35.   www.stief-gezin.nl

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>