Afbeelding
Foto: Masha Arts-Raaijmakers

Groen licht voor bouw supermarkt aan Fellenoord

Algemeen

Boxtel - De gemeente Boxtel heeft een omgevingsvergunning verleend voor de bouw van een supermarkt aan de rand van het centrum van Boxtel. Het gaat om de locatie aan de Fellenoord waar nu 040 Fit! gevestigd is. De vergunningaanvraag past binnen de regels van het ter plaatse geldende bestemmingsplan. De gevraagde vergunning moet daarom worden verleend, hoewel detailhandel op deze locatie niet goed aansluit bij de Detailhandels- en Horecavisie. De aanvraag voor de vergunning is ingediend op 24 oktober 2017. De verlening is uitgesteld omdat er nog aanvullende stukken ingediend moesten worden. Ook was er nog de wens om extra overleg te hebben met het Jacob-Roelandslyceum.

Verkeersveiligheid
Wethouder Eric van den Broek: “De zorgvuldigheid waarmee het proces is opgepakt, heeft weliswaar meer tijd gekost, maar als het goed is levert dat straks ook winst op. Met name de veiligheid van de leerlingen rondom de huidige verkeersontsluiting op het openbaar gebied is in het overleg met JRL onderwerp van gesprek geweest. Er is een aantal suggesties gedaan voor verbetering van de verkeersveiligheid. Daar gaan we mee aan de slag. Zodat daar bij een eventuele komst van de supermarkt al naar gekeken is.”
De gevolgen die de vergunningsverlening heeft voor de uitbreiding van winkelcentrum Oosterhof zijn nog niet bekend. Hier zal nog overleg over plaatsvinden met de CVVE van het winkelcentrum.

Uit de krant