Op de plek waar Chinees Golden House (later New Palace) gevestigd was, worden 8 levensloopbestendige woningen gebouwd.
Op de plek waar Chinees Golden House (later New Palace) gevestigd was, worden 8 levensloopbestendige woningen gebouwd. Foto: Google

Groen licht voor dure levensloopbestendige koopwoningen Schijndelseweg

Algemeen

Boxtel - Het college heeft dinsdag groen licht gegeven voor de bouw van 8 levensloopbestendige koopwoningen op de plek waar eerst Chinees Restaurant New Palace gevestigd was. De woningen moeten zo’n 350.000 euro gaan kosten en zijn daarmee fors duurder dan de eerdere wens van het college. In maart werd de projectontwikkelaar nog terug naar de tekentafel gestuurd omdat het hoge prijskaartje volgens het gemeentebestuur ‘niet wenselijk’ was, maar daar komt Boxtel nu dus op terug.

Reden voor de veranderde mening van het college is volgens wethouder Peter van de Wiel dat de nieuwe, goedkopere woningen die Helder Projectontwikkeling indiende ‘erg karig’ waren uitgevoerd. Zo zou ten opzichte van de twee woonlagen die nu in de plannen zijn opgenomen in de goedkope variant de bovenverdieping sneuvelen. Deze woningen hadden maximaal 275.000 euro moeten opbrengen en waren niet levensloopbestendig, maar puur gericht op senioren.

De projectontwikkelaar liet in maart al weten geen levensloopbestendige woningen tegen die prijs te kunnen bouwen. Met het collegebesluit waarin de oorspronkelijke plannen toch overgenomen worden, van afgelopen dinsdag, lijkt de gemeente zich dat dus ook te realiseren.

De 8 nieuwe woningen zijn geschikt voor starters tot senioren, mits zij de koopsom natuurlijk kunnen opbrengen. Op de benedenverdieping bevinden zich een slaapkamer en badkamer, zodat trappen lopen eigenlijk niet noodzakelijk is. Boven bevinden zich kamers die bijvoorbeeld kunnen dienen als extra slaapkamer of opslagruimte.

Op de plek waar Chinees Golden House (later New Palace) gevestigd was, worden 8 levensloopbestendige woningen gebouwd.

Uit de krant