Seniorenvervoer startte vorig jaar november. (Foto: Sander van Kasteren)
Seniorenvervoer startte vorig jaar november. (Foto: Sander van Kasteren) Foto: Sander van Kasteren

Seniorenvervoer verkoopt binnenkort geen ‘nee’ meer; Tweede auto voor vervoersdienst voor ouderen op komst

Algemeen

Boxtel – Het Seniorenvervoer in de Gemeente Boxtel, Esch, Liempde en Lennisheuvel is met ruim 80 ritten per week een doorslaand succes. En ondanks dat het vervoer op afroep voor 55-plussers zo’n zes weken stil lag wegens corona is het in een dik half jaar uit zijn jasje aan het groeien. Dus komt er een tweede elektrische auto om uit te breiden naar maximaal 160 ritten per week.

Het tweede voertuig is een tweedehands elektrische Kia Soul EV die dankzij de hulp van Jeroen van Oorschot van Auto Van Oorschot aan de Roderweg in Liempde in Duitsland aangeschaft kon worden. Reden voor de aanschaf is dat Seniorenvervoer flink groeit. Al vanaf de officiële start op 4 november vorig jaar.

Teamleider Hans Mestrum somt op: “Er zijn mensen die elke dag op en neer naar het verpleeghuis gaan. Maar ook naar de fysio, kapper, het winkelcentrum of op en neer naar het Wereldhuis.” En dan kom je al snel aan de maximaal 80 ritten die de nieuwe vervoerder per week aan kan.

Daarom besloot Mestrum de planners eens te laten noteren hoeveel keer er ‘nee’ verkocht moest worden. “De laatste weken hebben we al bijna 100 ritten niet meer gehonoreerd”, concludeert hij. En dat is jammer. “Want dan gaat Seniorenvervoer op de middellange termijn ten onder aan zijn eigen succes!”

Om die reden klopte Mestrum aan bij het bestuur, dat over ging tot de aanschaf van een tweede voertuig. Dat wordt binnenkort officieel overhandigd door Van Oorschot, die er een hoop tijd en moeite in stak, nadat Seniorenvervoer-chauffeur Joop van der Pol, ook uit Liempde, hem benaderde.

Vanaf eind april wil de stichting het voertuig al in gebruik nemen, als het lukt. Daarom wordt nu bijvoorbeeld de software voor de planning en het rooster aangepast en de KIA beletterd met de logo’s en de herkenbare kleuren. Seniorenvervoer is door deze uitbreiding van het wagenpark op zoek naar zowel planners als chauffeurs. Zij kunnen contact opnemen met Hans Mestrum via teamleider1@seniorenvervoerboxtel.nl.

Uit de krant