Logo mooiboxtel.nl
   | Fotonummer: 95422f
Foto: Carolijn Franken
Algemeen nieuws

Brief aan de meesters en juffen…

  Column

Brief aan de meesters en juffen…

Bijna vakantie! DE tijd waarin op Facebook gesponsorde advertenties voorbij komen met inspiraties voor afscheidscadeautjes en bedankjes.

Maar hoe vatten we nu met een geknutseld waxinelichtje of gepersonaliseerde douchegel samen wat jullie voor onze kinderen betekenen? In mijn geval onder andere met tekst. En ik wil het in deze column niet hebben over stakingen, salarisverhoging, meer mannen in het onderwijs, werkdruk, passend onderwijs en politiek. Want wij, de ouders/verzorgers, zijn het er allemaal over eens dat het hoog tijd is dat daar verandering in gaat komen. Wat dat betreft is er niets nieuws onder de zon en er is al genoeg over gezegd en geschreven.

Ik wil het hebben over onze dankbaarheid en waardering, die is namelijk heel erg groot en geldt het hele jaar door.
Elke ochtend brengen we onze kroost naar school. We gaan richting huishouden of werk en soms staan we nog even op het schoolplein te discussiëren over onderwerpen als de noodzaak van hulpouders en het gebrek daaraan. Of over de hoeveelheid huiswerk, de wijzigingen die plaatsvinden en dat sommige keuzes van een schoolbestuur of leerkracht iets van ons vragen.

Maar óók hebben we het dan over de klas, het leerklimaat en de leuke lessen. Dat ons kind vorige week zo blij thuiskwam omdat hij/zij iets gaafs heeft gedaan en iets nieuws heeft geleerd. Dat ons kind de spreekbeurt spannend vond en dat jullie hem/haar erdoorheen loodsten en daarmee het zelfvertrouwen een boost gaven.
We praten over de knutselwerkjes die we op de koelkast hangen en over de toffe vader- en moederdagcadeautjes die door jullie zijn bedacht en die met alle precisie door de kinderen zijn gemaakt. Mooi en origineel!
Dit alles zeggen wij als ouders dan tegen onze kinderen en tegen elkaar, maar misschien te weinig tegen jullie.

Aan het einde van de dag staan we weer op datzelfde schoolplein om afspraak-onderhandelingen te voeren met jullie leerlingen.
Soms lopen we ook nog even binnen om te vragen of jullie ‘eventjes ergens rekening mee willen houden’.
Dat doen we omdat we allemaal willen dat onze kinderen krijgen wat ze nodig hebben. Maar ja, met 30 verschillende karaktertjes zijn dat een hoop ‘rekening houden met’ vraagstukken…

Onze kinderen gaan met vallen en opstaan door het schooljaar. Jullie sturen bij, dagen ze uit, geven ze een duwtje in de juiste richting, stimuleren, complimenteren en doen je best om ze te laten ontwikkelen en een glimlach te bezorgen. We zien dat ze veranderen en vertellen aan familie hoe hard er gewerkt wordt in de klas, door onze kinderen en door jullie. En we vertellen aan anderen hoe fijn het was dat er meer tijd werd genomen bij het 10-minutengesprek. In de auto terug naar huis zeggen we dat dan tegen elkaar, en niet altijd (uitgebreid) tegen jullie.

We zijn dankbaar dat jullie elke dag je stinkende best doen voor ons kostbaarste bezit en dat jullie investeren in hun toekomst. We hebben allemaal respect voor het aangaan van de uitdagingen die jullie tegenkomen.
We zeggen dit misschien te weinig, maar weet dat al het bovenstaande verbonden is aan onze douchegel. Het paste alleen niet op de verpakking…

Dank je voor jullie inzet en geniet van een welverdiende vakantie.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>