Afbeelding
Foto: Nellie Timmermans

Column Nellie Timmermans: Gevaarlijk gedrag

Column

Gevaarlijk gedrag

Ik wil niemand bang maken, en natuurlijk kun je je kinderen nooit helemaal beschermen voor alle kwalijke invloeden waar zij aan bloot staan. Maar onze wereld is ingewikkeld en jonge mensen worden met zoveel verleidingen geconfronteerd. Natuurlijk: alcohol, drugs, tabak dat is al jaren bekend.

Maar ook via internet en mobiele telefoons zijn er gevaren. Sexting is iets waar je de laatste tijd van hoort:kinderen zetten ergens een naaktfoto van zichzelf neer en deze wordt door de halve school verspreid….. Verschrikkelijk. En als je eenmaal op internet staat, zie het er dan maar eens vanaf te krijgen.

Veel ouders denken: dat doet mijn kind niet. En inderdaad, de meeste kinderen doen dat ook niet, maar er zijn altijd kinderen die dat wél doen. Sommige kinderen laten zich gemakkelijk uitdagen. En kinderen zijn vaak ook naïef.

Onlangs hoorde ik dat er een actie was geweest om jonge meiden mee te lokken naar een zogenaamde fotoshoot…. En bijna alle meiden trapten erin. Toen ze werden gewezen op de gevaren die ze gelopen hadden waren ze bijzonder geschrokken. Daarom ouders: praat hierover met je kinderen.

Naïviteit kan in dit soort gevallen werkelijk levensgevaarlijk zijn. Vertel hoe mensen hen soms allerlei dingen kunnen wijsmaken die niet waar zijn. Niet instappen in de auto bij vreemden, is mij altijd verteld. En dan moet ik weer denken aan die twee kleintjes (nichtje en neefje) die bij mij in de auto klommen. Natuurlijk: zij kenden mij. Maar er was ook een kindje bij wat mij niet kende.

Ik heb ze toen nog eens dringend gewaarschuwd om nooit in de auto te stappen bij iemand die ze niet kennen. En ofschoon ze dat allemaal wisten, betwijfel ik  of ze inderdaad hadden durven weigeren in te stappen, als ik een vreemde was geweest. 
 

Mw. N. Timmermans-van de Kamp
Interpunctie, Smientdonk 2, 5467 CA  Veghel
Privé  0413-310795 of 06-21.59.24.35.   www.stief-gezin.nl

Afbeelding
Algemeen 1 uur geleden Rob Dekker trots op Selissenwal: ‘Het is een heel andere wijk geworden’; Directeur-bestuurder neemt afscheid van Woonstichting JOOST
Afbeelding
Algemeen 10 aug, 12:37 Liempdse kermis biedt plezier voor jong en oud
Afbeelding
Algemeen 10 aug, 06:37 ‘Ik ben liever aan het werk dan dat ik op school zit’; Davy van Esch timmert aan de weg met debuut ‘Mijn eerste lied’
Afbeelding
Algemeen 7 aug, 06:31 DeMooiBoxtelKrant columniste Julia Kroonen schrijft roman
Afbeelding
Algemeen 4 aug, 08:22 Streep door bestemmingsplannen Keulsebaan en Fietsonderdoorgang
Afbeelding
Algemeen 3 aug, 06:37 ‘Het voelt als een wederopstanding’; Zanger Wes van der Steen brengt na 10 jaar afwezigheid nieuwe single uit