Tim van Esch. (Foto: Tonny van Esch)
Tim van Esch. (Foto: Tonny van Esch) Foto: Tonny van Esch

Tim van Esch presenteert laatste boek in trilogie ‘Tom Toermalijn en de macht van de Kroon’

Algemeen

Boxtel – De Boxtelse schrijver Tim van Esch (2002) presenteert op woensdag 23 november tijdens een besloten boekpresentatie het derde boek uit de Tom Toermalijn-trilogie: Tom Toermalijn en de macht van de Kroon. Vanaf die dag is het boek ook te bestellen via de site, www.tomtoermalijn.nl.

Het avontuurlijke verhaal van Tom Toermalijn begon bijna acht jaar geleden. Op zijn twaalfde besloot Tim van Esch een boekenreeks te gaan schrijven, over een jonge held die het in een fantasiewereld vol vreemde wezens opneemt tegen het kwaad.

Op een middag begon hij vrij spontaan met schrijven, later maakte hij er een project van op zijn middelbare school. Eind 2019 verscheen uiteindelijk het eerste boek, begin 2021 kwam het tweede uit. Het derde boek markeert het einde van de reeks, die inmiddels bijna een half miljoen woorden telt. In Tom Toermalijn en de macht van de Kroon beleeft Tom zijn laatste avonturen in de ultieme eindstrijd tegen de kwade Heer van de Duisternis en wordt het verhaal op passende wijze afgesloten, met een lach en een traan.

Tom Toermalijn en de macht van de Kroon
Na de dramatische gebeurtenissen uit het tweede boek staat Toms wereld op zijn kop. Hij wordt gedwongen zijn veilige thuisbasis achter te laten en te verhuizen naar de rebellengrotten, waar hij wordt gekweld door eenzaamheid. Hij bereidt zich samen met de andere rebellen voor op de allesbeslissende eindstrijd, die op het punt van losbarsten staat.

Wanneer plotseling oude bekenden opduiken, krijgt hij te maken met een lastig dilemma, dat hem doet besluiten op een laatste queeste te gaan; een queeste die het lot van de rebellen zal bepalen.

Het derde boek is nog spannender en aangrijpender dan zijn twee voorgangers en confronteert Tom met vragen over goed en kwaad. Wat is een held, en kan Tom uitgroeien tot de held die de wereld nodig heeft? En dat terwijl hij door een ingrijpende beslissing op gespannen voet komt te staan met zijn vrienden.

Een Boxtels boek
Ook dit boek is een echte Boxtelse uitgave geworden. Het ontwerp van de cover en het binnenwerk is wederom van de hand van grafisch vormgever Daisy Renders uit Boxtel. Het boek is verder uitgegeven door Theseus’ Ship Publishers, dat zijn oorsprong in Boxtel kent.

De prijs van het boek bedraagt 17,50 euro. Het boek is geschreven voor kinderen vanaf tien jaar, maar uiteraard ben je nooit te oud om weg te dromen in een spannende fantasiewereld. Neem voor meer informatie een kijkje op www.facebook.com/tomtoermalijn en www.tomtoermalijn.nl.

2022_Tim-v-Esch_Boek_Cover_rugdikte34mm_DEF.indd
Afbeelding
Column 9 uur geleden Column Nellie Timmermans - Hoe pijnlijk als je zo gekwetst wordt
Afbeelding
Algemeen 3 dec, 14:57 SP-fractieleider Eric van den Broek plots overleden
Afbeelding
Algemeen 2 dec, 11:15 Scouting Boxtel bezorgt kerstkaarten
Afbeelding
Algemeen 30 nov, 22:10 Bestelauto botst op aanhangwagen op de Prins Hendrikstraat
Afbeelding
Algemeen 30 nov, 16:37 Jonge Boxtelaren genieten van Sints Sportieve Spektakel
Afbeelding
Algemeen 30 nov, 10:18 Gildenbondsharmonie brengt Frankrijk naar Boxtel met najaarsgala Vive La France