Het voormalig schoolgebouw van De Beemden moet plaats maken voor 27 appartementen.
Het voormalig schoolgebouw van De Beemden moet plaats maken voor 27 appartementen. Foto: Google

Bouw appartementen Albinonistraat komende zomer van start

Algemeen

Boxtel - De nieuwbouw van 27 appartementen aan de Albinonistraat 86a kan naar verwachting tegen de zomer van 2023 van start gaan. Dat melden Woonstichting JOOST en gemeente Boxtel gezamenlijk in een persbericht. De positieve vooruitzichten zijn het gevolg van het bereiken van overeenstemming met omwonenden over het bouwplan.

Het complex verrijst vanaf komende zomer aan de Albinonistraat 86a, waar voorheen de basisschool De Beemden stond. Vorige week tekenden directeur-bestuurder Marieke Vossen namens de woonstichting en wethouder Wim van der Zanden namens de gemeente belangrijke papieren voor de koopovereenkomst. JOOST verplicht zich daarmee concreet de woningen uit te voeren en zorg te dragen voor de inrichting van de buitenruimte.

“Een belangrijke stap in een langlopend dossier, op weg naar 27 mooie nieuwe woonplekken in Boxtel”, aldus Van der Zanden en Vossen. “De te ontwikkelen woningen komen in een duurzaam gebouw, dat met drie woonlagen mooi in de omgeving past. Het woonprogramma sluit goed aan bij de woonbehoeften in de gemeente, namelijk betaalbare woningen voor een- en tweepersoonshuishoudens. De woningen zijn levensloopbestendig voor zowel jong als oud.”

Onenigheid
Er bestond lange tijd onenigheid tussen de woonstichting en buurtbewoners over het bouwproject. Eén van de bezwaren van de huidige bewoners van de Albinonistraat was dat door de hoogte van het complex bewoners van de bovenste lagen in de tuin van woningen in de buurt konden kijken.

Daarop werd gekozen voor een variant die drie in plaats van vier bouwlagen hoog is. Om dit te bereiken moest één van de oorspronkelijk 28 appartementen geschrapt worden. Doordat er nu draagvlak is in de omgeving kunnen er snel stappen richting bouw worden gezet, laten JOOST en gemeente nu weten.

Samen met buurt stelt de gemeente een inrichtingsplan voor de openbare buitenruimte op, om het parkeren goed te regelen en het aantal bomen te behouden. Nog dit jaar is de gemeente van plan om het ontwerp bestemmingsplan zes weken ter inzage te leggen. De sloop van de voormalige school staat in het eerste kwartaal van 2023 gepland. Daarna kunnen de voorbereidingen op de bouw van start gaan.

Afbeelding
Column 10 uur geleden Column Nellie Timmermans - Hoe pijnlijk als je zo gekwetst wordt
Afbeelding
Algemeen 3 dec, 14:57 SP-fractieleider Eric van den Broek plots overleden
Afbeelding
Algemeen 2 dec, 11:15 Scouting Boxtel bezorgt kerstkaarten
Afbeelding
Algemeen 30 nov, 22:10 Bestelauto botst op aanhangwagen op de Prins Hendrikstraat
Afbeelding
Algemeen 30 nov, 16:37 Jonge Boxtelaren genieten van Sints Sportieve Spektakel
Afbeelding
Algemeen 30 nov, 10:18 Gildenbondsharmonie brengt Frankrijk naar Boxtel met najaarsgala Vive La France