Burgemeester Ronald van Meygaarden bezocht de plek des onheils maandagochtend en sprak met bewoners.
Burgemeester Ronald van Meygaarden bezocht de plek des onheils maandagochtend en sprak met bewoners. Foto: Marie Fick

Van Hornstraat nog enkele dagen (deels) dicht wegens lek persleiding

Algemeen

Boxtel - De zaterdag gesprongen persleiding zorgt nog zeker enkele dagen voor overlast in en om de Van Hornstraat. Hoewel Waterschap De Dommel meldt inmiddels de benodigde materialen om het lek te repareren te hebben en de werkzaamheden gestaag vorderen, moet de leiding na het dichten van de breuk nog getest worden. Daarna kan de weg pas weer herbestraat worden. 

Het waterschap meldt te betreuren afgelopen weekend het lek niet te hebben kunnen dichten. Dat kwam omdat niet alle materialen voor de benodigde werkzaamheden beschikbaar waren. Inmiddels is dit dus wel het geval.

“De aannemer heeft de werkzaamheden vanmorgen opgepakt en is gestart met bonnering (afzuigen van grondwater, om zo de werkplek droog te houden)”, schreef het waterschap maandagochtend op haar website. Daarna zal de breuk gedicht worden. Een medewerker wist maandag te vertellen dat de ligging van de persleiding, een gasleiding, stroomkabels en een bocht in de weg de werkzaamheden bemoeilijken.

De hoop is dat het lek maandagavond gedicht wordt. Daarna moet getest worden of de leiding ook echt waterdicht is. Pas dan kan het gat weer dicht en de weg weer bestraat worden. “We verwachten dat het nog zeker enkele dagen duurt voordat de weg weer helemaal open is”, schrijft De Dommel.

Bezoek burgemeester
Maandag bezocht burgemeester Ronald van Meygaarden de plek waar de leiding brak. Hij sprak daar met omwonenden die al sinds zaterdag overlast ervaren. Toen sprong de leiding en stroomde rioolwater de straat in. De gesprongen persleiding is door het waterschap afgesloten. Het rioolwater wordt opgevangen bij het rioolgemaal op Ladonk. Vervolgens wordt het met vrachtwagens naar de rioolwaterzuivering gebracht.

Zolang de werkzaamheden duren is de Van Hornstraat vanaf de Stenen Kamer niet bereikbaar. De omleiding is met borden aangegeven. In overleg met de gemeente Boxtel zijn twee innamepunten voor het rioolwater ingericht in het eerste deel van de Mijlstraat gezien vanaf de Van Salmstraat. Er is tijdelijk éénrichtingsverkeer ingesteld vanaf de Van Salmstraat richting Schouwrooij Mijlstraat. Dit is noodzakelijk om een veilige laadplek te garanderen voor de chauffeurs van de vrachtwagens en om de verkeershinder op bedrijventerrein Ladonk tot een minimum te beperken.

Verkeer vanaf Schouwrooij richting de Van Salmstraat wordt omgeleid. Vanwege de werkzaamheden en de omleiding is het in Boxtel merkbaar drukker op andere wegen. Sinds het instellen van eenrichtingsverkeer op een deel van de Baroniestraat is de bocht Stenen Kamer/Van Hornstraat een belangrijke verkeersroute van en naar industrieterrein Ladonk.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Column 10 uur geleden Column Nellie Timmermans - Hoe pijnlijk als je zo gekwetst wordt
Afbeelding
Algemeen 3 dec, 14:57 SP-fractieleider Eric van den Broek plots overleden
Afbeelding
Algemeen 2 dec, 11:15 Scouting Boxtel bezorgt kerstkaarten
Afbeelding
Algemeen 30 nov, 22:10 Bestelauto botst op aanhangwagen op de Prins Hendrikstraat
Afbeelding
Algemeen 30 nov, 16:37 Jonge Boxtelaren genieten van Sints Sportieve Spektakel
Afbeelding
Algemeen 30 nov, 10:18 Gildenbondsharmonie brengt Frankrijk naar Boxtel met najaarsgala Vive La France