Afbeelding
Foto: Marie Fick/Persburo Sander van Gils

Overlast Van Hornstraat door lek in persleiding

Algemeen

Boxtel - Door een lek in een persleiding stroomde de Van Hornstraat gisteren vol rioolwater, waardoor de straat vanaf de bocht met de Stenen Kamer werd afgesloten. Doordat de leiding niet gevonden kon worden, moest het wegdek worden opengebroken. Tot zaterdagavond 23.00 uur gingen de werkzaamheden door en vanochtend om 7.30 uur werden deze weer hervat. De straat blijft sowieso de hele zondag nog afgesloten.

In eerste instantie kwamen medewerkers van Brabant Water ter plaatse, maar zij vertrokken weer toen het niet bleek te gaan om een waterleiding maar om een persleiding, afkomstig van het gemaal op het Industrieterrein. Deze leiding voert water uit het riool naar de waterzuiveringsinstallatie. Daarom kwam Waterschap de Dommel ter plaatse. Het lek kon echter niet gelokaliseerd worden, waarop het wegdek werd opengebroken. Richting de bocht met de Stenen Kamer werd de lekkende leiding aangetroffen. 

Doordat het tweede (korte) gedeelte van de Baroniestraat sinds kort eenrichting is en niet meer toegankelijk voor verkeer richting o.a. de dubbele overweg, Kapelweg en het Industrieterrein, vormt de Van Hornstraat de belangrijkste ontsluitingsroute in die richting. De afsluiting van deze straat zorgt dan ook voor overlast, maar het verkeer wordt omgeleid via Ladonk.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Column 10 uur geleden Column Nellie Timmermans - Hoe pijnlijk als je zo gekwetst wordt
Afbeelding
Algemeen 3 dec, 14:57 SP-fractieleider Eric van den Broek plots overleden
Afbeelding
Algemeen 2 dec, 11:15 Scouting Boxtel bezorgt kerstkaarten
Afbeelding
Algemeen 30 nov, 22:10 Bestelauto botst op aanhangwagen op de Prins Hendrikstraat
Afbeelding
Algemeen 30 nov, 16:37 Jonge Boxtelaren genieten van Sints Sportieve Spektakel
Afbeelding
Algemeen 30 nov, 10:18 Gildenbondsharmonie brengt Frankrijk naar Boxtel met najaarsgala Vive La France