(Archieffoto: Mark Chatterley)
(Archieffoto: Mark Chatterley) Foto: Mark Chatterley

Rookplek SintLucas verhuist definitief naar Grote Beemd

Algemeen

Boxtel - De rookzone van SintLucas wordt definitief verplaatst naar de Grote Beemd. Tot die conclusie komen de school, gemeente, buurtbewoners en vertegenwoordigers van de Petrusschool. Begin september ontstond discussie over de oude rookplek nabij de Burgakker omdat daar schoolgaande kinderen van de Petrusschool in de rooklucht zouden lopen.

Sinds 2020 is roken op schoolpleinen verboden. Om rokers toch tegemoet te komen en overlast voor de omgeving te beperken, stelde SintLucas een rookplek in in de bocht van de Burgakker. Dat gebeurde overigens in overleg met de buurt.

De locatie leidde er echter toe dat passanten in de rook stonden. Met name kinderen die naar de nabijgelegen Petrusschool gingen ontkwamen zo niet aan de rookwalm. Ook belandden peuken in het riool, wat een negatieve invloed had op het water.

Nadat de lokale D66-afdeling aan de bel trok, gingen wethouder Fred van Nistelrooij, de beleidsadviseur openbare ruimte van de gemeente, bestuurder André Gehring en preventiemedewerker René van Dijck van SintLucas met elkaar in overleg om een betere plek te vinden.

Die is nu gevonden in de Grote Beemd. Via een SintLucas-looppoort is in de toekomst roken mogelijk aan overzijde van de verharde weg. De gemeente onderzoekt op welke manier verharding moet worden aangepast om vervuiling van de omgeving te voorkomen. SintLucas-studenten zullen creatief vormgegeven afvalbakken ontwerpen, aldus bestuurder André Gehring. Ook start die school een project om het roken bij medewerkers en studenten te ontmoedigen. Ook de gemeente benadrukt roken niet te willen stimuleren.

SintLucas en Gemeente Boxtel hopen hiermee op korte termijn een passende oplossing te hebben.

Afbeelding
Column 10 uur geleden Column Nellie Timmermans - Hoe pijnlijk als je zo gekwetst wordt
Afbeelding
Algemeen 3 dec, 14:57 SP-fractieleider Eric van den Broek plots overleden
Afbeelding
Algemeen 2 dec, 11:15 Scouting Boxtel bezorgt kerstkaarten
Afbeelding
Algemeen 30 nov, 22:10 Bestelauto botst op aanhangwagen op de Prins Hendrikstraat
Afbeelding
Algemeen 30 nov, 16:37 Jonge Boxtelaren genieten van Sints Sportieve Spektakel
Afbeelding
Algemeen 30 nov, 10:18 Gildenbondsharmonie brengt Frankrijk naar Boxtel met najaarsgala Vive La France