Afbeelding
Foto: Ouderen in Regie

Ouderen in Regie verontrust over stopzetting Samen Ouder Worden in Boxtel

Algemeen

Boxtel - De opheffing van de werkgroep Samen Ouder Worden in Boxtel roept vragen op bij de Coöperatie Ouderen in Regie. In een brief aan het gemeentebestuur uit de ouderencoöperatie haar zorgen over de nu ontstane situatie.

De coöperatie zet zich sinds 2015 in voor eigen regie van senioren op het gebied van wonen, zorg en welzijn. De werkgroep Samen Ouder Worden in Boxtel ontstond gedurende die periode en had als doel samen met de gemeente te zorgen voor ouderenbeleid.

“De vaststelling van de beleidsnotitie Samen Ouder Worden in Boxtel in juli 2021 door de gemeenteraad, was voor de Coöperatie dan ook een belangrijk signaal dat een goed woonklimaat met passende woonvormen voor senioren en voorzieningen op het gebied van wonen en zorg - nodig om langer thuis wonen mogelijk te maken - in Boxtel kon worden gerealiseerd”, is te lezen in de brief. Over de voortzetting hiervan heeft de coöperatie zorgen, nu de werkgroep gestopt is.

In de brief aan het gemeentebestuur doet de coöperatie een oproep naar het gemeentebestuur om het ouderenbeleid zoals dat in de beleidsnotitie Samen Ouder Worden in Boxtel is geformuleerd voortvarend door te zetten. “Dit in samenwerking met relevante partijen én ouderenorganisaties waaronder Ouderen in Regie”, aldus de coöperatie.

Afbeelding
Column 10 uur geleden Column Nellie Timmermans - Hoe pijnlijk als je zo gekwetst wordt
Afbeelding
Algemeen 3 dec, 14:57 SP-fractieleider Eric van den Broek plots overleden
Afbeelding
Algemeen 2 dec, 11:15 Scouting Boxtel bezorgt kerstkaarten
Afbeelding
Algemeen 30 nov, 22:10 Bestelauto botst op aanhangwagen op de Prins Hendrikstraat
Afbeelding
Algemeen 30 nov, 16:37 Jonge Boxtelaren genieten van Sints Sportieve Spektakel
Afbeelding
Algemeen 30 nov, 10:18 Gildenbondsharmonie brengt Frankrijk naar Boxtel met najaarsgala Vive La France