Afbeelding
Foto: Bokselse Kwis

Luchtige vragen en lastige opdrachten wisselen elkaar af bij Bokselse Kwis

Algemeen

Boxtel - De organisatie van de Bokselse Kwis is sinds dit jaar uitgebreid. En iedereen heeft zo zijn of haar eigen rol binnen het team. Dat maakt dat er weer extra leuke, mooie of avontuurlijke opdrachten verzonnen kunnen worden voor de achtste editie van de dorpsquiz. De inschrijfperiode loopt nog tot en met (deze) vrijdag.

Het organiserende zestal bestaat uit de ‘oude garde’ Patricia van Amelsvoort, Saskia Maltha en Marc Cleutjens. Die laatste legt uit waarin hem de kracht van zijn nieuwe collega’s zit: “Dit jaar hebben we voor het eerst officieel, Peter Bos, Antoine Ghijssens en Renilde Bos aan de organisatie toegevoegd. Peter buigt zich met name over de muziekvragen en -rondes, Antoine heeft weer voor heel veel Boxtelse vragen gezorgd, want als iemand veel weet over Boxtel.” en hij pauzeert even. “Renilde helpt vooral met beantwoorden van mail, administratie van deelnemers enzovoort.”

Voor Peter is ook een digitale rol weggelegd: “Ik mag muziek en video mixen, leuke mash-ups maken en zelf ideeën inbrengen op basis van de thema’s. Ook kan ik komen met nieuwe technologieën zoals NFC, WiFi-accesspoints en bijvoorbeeld barcodes. Het team reageert altijd enthousiast op nieuwe input en dat is fijn.”

“We hebben verschillende rondes, sommige zijn wat luchtiger, gaan over muziek of misschien wel het koningshuis. Andere rondes duiken wat dieper in het Boxtels verleden.” En de organisatoren vertelden vorige week in deze krant al hoe ze aan de keukentafel wekelijks brainstormen. Dan komen de meest bijzondere ideeën, vragen en spellen aan bod.

Over één zaak is de organisatie het eens: “Vaak trekt Marc (Cleutjens) aan de rem om de hersenspinsels van Saskia, Patricia en Antoine een beetje binnen de perken te houden. Zo vullen we elkaar mooi aan.”

Sponsors zoeken
Waar de organisatie het ook over eens is, is het feit dat de Boxtelse samenleving wat aan de quiz over moet houden. Daarom spelen alle teams voor een zelfgekozen, lokaal doel waar hun prijzengeld naartoe gaat. De organisatie kiest jaarlijks ook een doel voor teams die geen doel (kunnen) kiezen. Dit jaar is dat het BOXtheater.

Alleen met het inschrijfgeld wordt de prijzenpot niet voldoende gevuld. Daarvoor zijn ook sponsors nodig. Marc: “Sponsors en donateurs zorgen er samen met de teams voor dat er voldoende prijzengeld is om uit te keren aan de winnaars. Er blijft niets aan de strijkstok hangen, alle middelen vloeien terug naar de Boxtelse samenleving, op wat drukkosten na.”

Dat bewijst het verleden: “Dankzij onze sponsors en teams is het gelukt om ruim 22.000 euro uit te keren in acht quiz-edities.” Allemaal geld dat naar de lokale doelen ging. “We hebben verschillende prijzen, niet alleen de eerste tweede en derde prijs, maar ook een prijs voor ‘de kiendjes’, vaak hebben we ook een prijs voor de teamfoto, of een buitenopdracht.”

De Bokselse Kwis wordt gehouden op zaterdag 5 november 2022 en duurt van 18.00 tot 23.00 uur. Inschrijven kan tot uiterlijk 1 oktober, deelname kost per team 32,50 euro. Alle teams spelen voor een zelf te kiezen lokaal goed doel.

Afbeelding
Column 9 uur geleden Column Nellie Timmermans - Hoe pijnlijk als je zo gekwetst wordt
Afbeelding
Algemeen 3 dec, 14:57 SP-fractieleider Eric van den Broek plots overleden
Afbeelding
Algemeen 2 dec, 11:15 Scouting Boxtel bezorgt kerstkaarten
Afbeelding
Algemeen 30 nov, 22:10 Bestelauto botst op aanhangwagen op de Prins Hendrikstraat
Afbeelding
Algemeen 30 nov, 16:37 Jonge Boxtelaren genieten van Sints Sportieve Spektakel
Afbeelding
Algemeen 30 nov, 10:18 Gildenbondsharmonie brengt Frankrijk naar Boxtel met najaarsgala Vive La France