Afbeelding

Subsidies clubs en verenigingen Esch gaan pas in 2024 omlaag

Algemeen

Esch - De subsidies voor verenigingen en clubs in de kern Esch blijven in 2023 nog op het niveau van toen het dorp nog onder Haaren viel. Pas daarna worden de bedragen voor Esch en de rest van Boxtel gelijkgetrokken. In de praktijk betekent dit dat Boxtel in 2023 10.000 euro meer subsidie uitkeert in Esch dan volgens de gemeentelijke standaard het geval zou zijn.

Reden voor het verlengen van de oude subsidiebedragen is dat onze gemeente de verenigingen niet tijdig heeft aangeschreven over de aankomende veranderingen. “Voor veel organisaties betekent een overgang naar de grondslagen van Boxtel dat een (soms forse) achteruitgang in subsidie optreedt, waarover zij nog niet geïnformeerd zijn”, aldus wethouder Fred van Nistelrooij in het betreffende collegebesluit.

“Alleen in een brief bij de subsidieaanvraag voor 2023 is aangegeven dat de verlening volgens de subsidieverordening van Boxtel gaat verlopen. De financiële consequenties voor de organisaties zijn niet geschetst. Dit is onvoldoende geweest om organisaties in de gelegenheid te stellen hun begroting en/activiteiten aan te passen”, vervolgt de wethouder. En daarom blijven de subsidies in 2023 gelijk.

De komende periode gaat Boxtel het gesprek aan met de organisaties over de verlaging van de bedragen. In de praktijk betekent dit dat organisaties in totaal ongeveer één derde minder zullen ontvangen van de gemeente. Voor komend jaar zou het gaan om een subsidiepot van 19.000 euro tegen 29.000 euro die de organisaties nu ontvangen.

Afbeelding
Column 10 uur geleden Column Nellie Timmermans - Hoe pijnlijk als je zo gekwetst wordt
Afbeelding
Algemeen 3 dec, 14:57 SP-fractieleider Eric van den Broek plots overleden
Afbeelding
Algemeen 2 dec, 11:15 Scouting Boxtel bezorgt kerstkaarten
Afbeelding
Algemeen 30 nov, 22:10 Bestelauto botst op aanhangwagen op de Prins Hendrikstraat
Afbeelding
Algemeen 30 nov, 16:37 Jonge Boxtelaren genieten van Sints Sportieve Spektakel
Afbeelding
Algemeen 30 nov, 10:18 Gildenbondsharmonie brengt Frankrijk naar Boxtel met najaarsgala Vive La France