Afbeelding
Foto: Bokselse Kwis

Van hersenspinsels tot Bokselse Kwis; zo gaat de organisatie te werk

Algemeen

Boxtel - Wekelijks gaan ze samen rond de keukentafel zitten om nieuwe, leuke, moeilijke of grappige opdrachten te bedenken, de Boxtelaren Patricia van Amelsvoort, Saskia Maltha, Marc Cleutjens, Renilde Bos, Antoine Ghijsens en Peter Bos. Zij vormen de organisatie van de Bokselse Kwis, die in 2022 de achtste jaargang in gaat. Maar hoe houden de organisatoren het leuk voor de quizzers én voor zichzelf?

Sinds de Bokselse Kwis in 2014 het levenslicht zag trekken jaarlijks honderden quizzers door de straten van Boxtel om allerlei opdrachten te doen en vragen te beantwoorden. Marc: “Wij doen ons best om steeds weer nieuwe, leuke, moeilijke en grappige opdrachten te bedenken. Zodat de kwis niet alleen voor deelnemers interessant is maar ook voor ons.”

Want al doende leren de organisatoren zelf ook het een en ander. “In het verleden hebben we wel eens een kwis gemaakt die echt veel te moeilijk was. Daar hebben we ook wel wat van de deelnemers over gehoord”, vertellen de organisatoren. Dat is dan ook de reden dat tegenwoordig de vragen ‘getest’ worden. Marc: “In schooltermen: we vinden dat alle teams die meedoen een mooie voldoende moeten kunnen halen. Soms kan je een vraag ook wel gewoon googelen.”

Daarbij is een belangrijke factor dat teams voldoende spelers hebben. “Denk aan een team van minimaal twaalf tot vijftien mensen, anders kom je tijd tekort.”

Tijdens de ‘keukentafelsessies’ lijkt soms geen idee te gek. “Als één van ons een ideetje oppert, dan komt de ander vaak met een aanvulling, zo loopt het boekje langzaam steeds voller”, aldus de organisatoren. Dat leidt tot veel bijzondere opdrachten. “We hebben wel eens een haak-opdracht bedacht, of een vogelhuisje timmeren. Je weet het met ons nooit.” Daarom is het fijn als teams een beetje ‘van alles wat’ in hun gelederen hebben. 

Uiteraard hoeft niet ieder jaar de gehele quiz nieuw te zijn. “Sommige succesnummers houden we erin”, vertelt het zestal. “Zoals de gemeentehuis ronde waar teams hun nieuwsjager naartoe sturen die vragen beantwoordt over lokale en landelijke actualiteiten. Gepresenteerd door de burgemeester, ook al zo’n mooie traditie!”

De Bokselse Kwis wordt gehouden op zaterdag 5 november 2022 en duurt van 18.00 tot 23.00 uur. Inschrijven kan tot uiterlijk 1 oktober, deelname kost per team 32,50 euro. Alle teams spelen voor een zelf te kiezen lokaal goed doel.

Afbeelding
Column 10 uur geleden Column Nellie Timmermans - Hoe pijnlijk als je zo gekwetst wordt
Afbeelding
Algemeen 3 dec, 14:57 SP-fractieleider Eric van den Broek plots overleden
Afbeelding
Algemeen 2 dec, 11:15 Scouting Boxtel bezorgt kerstkaarten
Afbeelding
Algemeen 30 nov, 22:10 Bestelauto botst op aanhangwagen op de Prins Hendrikstraat
Afbeelding
Algemeen 30 nov, 16:37 Jonge Boxtelaren genieten van Sints Sportieve Spektakel
Afbeelding
Algemeen 30 nov, 10:18 Gildenbondsharmonie brengt Frankrijk naar Boxtel met najaarsgala Vive La France