De poster van Elluf Elluf Weekend Boxtel, waarvoor de huisstijl ontworpen is door Boxtelaar Rob Housen. (Foto: Elluf Elluf Weekend Boxtel)
De poster van Elluf Elluf Weekend Boxtel, waarvoor de huisstijl ontworpen is door Boxtelaar Rob Housen. (Foto: Elluf Elluf Weekend Boxtel) Foto: Elluf Elluf Weekend Boxtel

Elluf Elluf Weekend Boxtel moet feestelijke aftrap van het carnavalsseizoen worden

Algemeen

Boxtel – “Twee dagen gas d’r op.” Dat is wat Jip van Krieken en Rob Meulendijks van Press Play voor ogen hebben met het Elluf Elluf Weekend Boxtel in Sporthal De Braken. Op 11 november en 12 november wordt de sporthal tussen 19.00 en 1.00 uur ’s nachts op zijn kop gezet met artiesten als Lamme Frans, De Dorini’s en Vieze Jack.

De kalender is tijdens carnaval goed gevuld met evenementen voor jong en oud. Maar op 11-11, de aftrap van het carnavalsseizoen, was er voor jongeren eigenlijk maar weinig te doen in Boxtel. “Ik zag tamelijk veel jeugd naar buiten Boxtel lopen”, aldus initiatiefnemer Jip van Krieken. “Vorig jaar 11-11 was gevoelsmatig de druppel”, vervolgt Van Krieken, “Dat was de laatste dag dat alles nog open was voor een nieuwe lockdown en toen dacht ik: als we iets willen organiseren rond 11-11, dan is dat na de coronamaatregelen.”

Zo gezegd, zo gedaan. Afgelopen zomer werkte Press Play zich een slag in de rondte om het nieuwe feest van de grond te krijgen. Eigenlijk viel het oog van de organisatie direct op De Braken. “Voor evenementen van deze omvang is dat eigenlijk de meest voor de hand liggende keus”, vindt Van Krieken. “En de ruimte heeft qua aankleding veel mogelijkheden.”

Die aankleding bestaat uit een constante confettiregen, feestelijke kleuren en natuurlijk een podium waarop verschillende artiesten de maximaal 1.000 bezoekers zullen vermaken. Omdat het om een nieuw festival gaat, wordt dit jaar de kleine zaal van De Braken gebruikt. Hoewel de organisatie van Elluf Elluf Weekend Boxtel, zoals het feest heet, niet uitsluit dat een komende editie de grote zaal zal vullen.

Boxtels evenement
Elluf Elluf Weekend Boxtel richt zich in de eerste plaats op Boxtelaren. Om dat in goede banen te leiden is er beide dagen een grote fietsenstalling op het terrein van De Braken. Het aantal parkeerplekken is beperkt, dus het advies is dan ook om op de fiets te komen.

Dat het een echt Boxtels evenement is blijkt ook uit de programmering. “Voor ons is het belangrijke dat het lokale karakter daarin terugkomt”, vertelt Meulendijks. Van Krieken: “Twee locals moesten daarbij sowieso komen: Tim Schalkx en de Dorini’s.” Beide artiesten treden vrijdag op.

Ook voor de aankleding is overigens lokaal geshopt: Studio ROB van Boxtelaar Rob Housen zorgde voor de huisstijl. Een samenwerking die begon bij ‘dat andere’ evenement van Press Play: de Beach Break. “Dat beviel zo goed dat we doorgaan”, aldus beide organisatoren. Ook voor een nog nader te bepalen derde grootschalig, Boxtels evenement wordt weer naar lokale samenwerking gezocht.

Twee diverse dagen
Het feit dat Elluf Elluf Weekend Boxtel twee dagen is is niet volledig willekeurig. “Een evenement van deze schaal is gewoon niet te betalen voor één dag”, is Van Krieken eerlijk. “Je moet toch alles opbouwen en weer afbreken. Waarom zou je er dan niet twee dagen van maken?” Om het evenement toch interessant te houden is gekozen voor verschillende programma’s op beide avonden.

De vrijdag (11-11) staat met onder meer eerdergenoemde Boxtelse artiesten in het teken van de wat meer ‘traditionele’ carnavalsmuziek: bijvoorbeeld van Lamme Frans of Gullie. “Het was niet makkelijk hen voor 11-11 vast te leggen, gezien alle feestjes die er dan zijn”, aldus Meulendijks. “Maar het is ons toch gelukt!”

Op zaterdag is het ‘carnaval met beat’, met onder meer Zany en Kruzo. “Door hardstyle carnavalsartiesten te boeken, is het ook voor de jeugd vanaf 18 jaar interessant om te komen”, schat Meulendijks in. Van Krieken: “In de kroeg hoor je met carnaval bijna allemaal hardstyle gerelateerde beats. Denk bijvoorbeeld aan Snollebollekes.”

Informatie
Op het festival wordt gewerkt met recyclemunten voor plastic bekers. Je levert dus steeds je plastic beker in als je een nieuw drankje bestelt. Iets dat overigens wettelijk verplicht is. Munten zijn verkrijgbaar bij diverse automaten, waar met contant geld en pin betaald kan worden. Ook zijn er lockers te huren. Verder zullen er voldoende toiletten aanwezig zijn en is er natuurlijk de bekende vette carnavalshap verkrijgbaar. “En uiteraard is verkleed komen verplicht!”, voegt Meulendijks toe.

Tickets voor Elluf Elluf zijn uitsluitend verkrijgbaar via elluf-elluf.nl en kosten vóór 1 oktober 27,50 per avond of 45 euro voor feestvarkens die beide avonden willen komen. Na deze early bird verkoop zijn beide kaarten 5 euro duurder. Via de site kun je ook alvast een locker reserveren.

Afbeelding
Column 10 uur geleden Column Nellie Timmermans - Hoe pijnlijk als je zo gekwetst wordt
Afbeelding
Algemeen 3 dec, 14:57 SP-fractieleider Eric van den Broek plots overleden
Afbeelding
Algemeen 2 dec, 11:15 Scouting Boxtel bezorgt kerstkaarten
Afbeelding
Algemeen 30 nov, 22:10 Bestelauto botst op aanhangwagen op de Prins Hendrikstraat
Afbeelding
Algemeen 30 nov, 16:37 Jonge Boxtelaren genieten van Sints Sportieve Spektakel
Afbeelding
Algemeen 30 nov, 10:18 Gildenbondsharmonie brengt Frankrijk naar Boxtel met najaarsgala Vive La France