Voor de schoorsteenbrand werd ook een voertuig van buiten Boxtel opgeroepen. Dit riep vragen op bij bewoners van het buurtschap. (Foto: Sander van Gils/Persburo Sander van Gils)
Voor de schoorsteenbrand werd ook een voertuig van buiten Boxtel opgeroepen. Dit riep vragen op bij bewoners van het buurtschap. (Foto: Sander van Gils/Persburo Sander van Gils) Foto: Sander van Gils/Persburo Sander van Gils

Schoorsteenbrand doet vragen rijzen over bereikbaarheid Tongeren

Algemeen

Boxtel - Een schoorsteenbrand waar de brandweer afgelopen zondag twee keer voor moest uitrukken doet vragen rijzen over de bereikbaarheid van Tongeren voor de hulpdiensten. De fractie van BALANS pleit daarom middels borden duidelijk te maken dat het eenrichtingsverkeer in de Baroniestraat niet geldt voor hulpdiensten.

Zondagmiddag werd de brandweer gealarmeerd voor een schoorsteenbrand bij een woning op Tongeren. Nadat de brand gedoofd was, laaide het vuur in de avond weer op. Een oud schoorsteenkanaal dat eerder niet was opgemerkt bleek de boosdoener te zijn. Het vuur in dit kanaal werd uiteindelijk gedoofd door een muur open te hakken.

Voor de brand werd ook een voertuig uit Den Bosch opgeroepen. Dat deed bij buurtbewoners de vraag rijzen of voor deze hulpdiensten wel voldoende duidelijk is dat zij ook gebruik kunnen maken van de Baroniestraat. Die mogen immers in tegenstelling tot al het andere verkeer wel tegen het eenrichtingsverkeer in de straat in rijden bij spoedsituaties.

“Lokale hulpverleners zoals brandweerpost Boxtel en Liempde zijn lokaal bekend en deze maken dan ook gebruik van de vrijstelling om in voorgenoemde situatie tegen het verkeer in te rijden”, schrijft de fractie in een brief aan het gemeentebestuur. “Echter hulpdiensten van buitenaf kennen de situatie niet en hebben vanaf de kruising Baroniestraat/Annastraat geen zicht op de verdere route.” Dat maakt dat zij bij calamiteiten en incidenten op bedrijventerrein Ladonk of op Tongeren volgens de fractie tijd kunnen verliezen omdat zij de straat mijden.

BALANS wil daarom dat de gemeente bij de afsluiting op de kruising Baroniestraat/Annastraat een extra bord plaatst met daarop de tekst ‘uitzondering voor hulpdiensten’. Dit eventueel in combinatie met eenzelfde bord aan de andere kant, waardoor het verkeer van die kant ook gewaarschuwd wordt.

Afbeelding
Algemeen 18 uur geleden Luchtige vragen en lastige opdrachten wisselen elkaar af bij Bokselse Kwis
Afbeelding
Algemeen 29 sep, 12:41 Ouderen in Regie verontrust over stopzetting Samen Ouder Worden in Boxtel
Afbeelding
Algemeen 29 sep, 12:19 Een vlindertuin bij de Croon en een oase op de Markt? D66 presenteert Groene Kansen Kaart
Afbeelding
Algemeen 29 sep, 08:16 ‘Uit zijn jas gegroeide’ Jumbo sluit de deuren voor verbouwing
Afbeelding
Algemeen 28 sep, 19:41 Boxtel presenteert sluitende begroting; ‘Maar we zijn er nog niet’
Afbeelding
Algemeen 28 sep, 12:41 Politieke vragen over opvang asielzoekers