Thera van Hommel (m.) werd maandag verrast door collecte coördinator voor Boxtel, Ruud van Casteren en Pauline Ritmeester van Nierstichting Nederland. (Nierstichting Boxtel)
Thera van Hommel (m.) werd maandag verrast door collecte coördinator voor Boxtel, Ruud van Casteren en Pauline Ritmeester van Nierstichting Nederland. (Nierstichting Boxtel) Foto: Nierstichting Boxtel

Collecteren met een gouden randje; Thera van Hommel collecteert al 50 jaar voor Nierstichting

Algemeen

Boxtel - Aan de vooravond van de jaarlijkse collecteweek van de Nierstichting is Thera van Hommel (69) gehuldigd voor 50 jaar collecteren en het vervullen van de functie van wijkcoördinator Breukelen voor deze stichting in Boxtel. Ze zorgde er ook jaarlijks voor dat het spandoek in het centrum werd opgehangen. 

Thera werd al vroeg in haar leven nierpatiënt, waardoor ze zich graag inzette voor de Nierstichting. Dat zij dat zo lang en met zo veel inzet doet, was voor Pauline Ritmeester van Nierstichting Nederland en collecte coördinator voor Boxtel, Ruud van Casteren een reden om haar in het zonnetje te zetten. Daarom belden zij afgelopen maandag even voor 14.00 uur aan bij een nietsvermoedende Thera. Bij het openen van de deur werd ze verrast door een hele delegatie van familie en vrienden.

Thera kreeg van de Nierstichting een olijfboom, een symbolisch cadeau. “Want de olijfboom is een sterke boom en staat voor tradities”, sprak Pauline Ritmeester haar toe. “Hij wordt geassocieerd met kracht, vrede en een positief toekomstbeeld. De olijfboom was vroeger een kostbaar bezit. De olie werd het ‘groene goud’ genoemd en was vanwege zijn reinigde werking zeer geliefd. Daarnaast werden in de oudheid kransen van olijftakken gemaakt als hoogste blijk van erkenning. Iemand die 50 jaar bij ons is krijgt de hoogste blijk van herkenning. Het is een ontzettend geweldige prestatie en we zijn jou heel heel erg dankbaar en zeker de nierpatiënten want daar doen we het tenslotte allemaal voor!”

In de week van 18 tot en met 24 september is de jaarlijkse collecte voor Nierstichting Boxtel, de stichting is nog op zoek voor collectanten in de wijken Selissen, Munsel, Lennisheuvel en Oost. Heb jij nog een uurtje tijd, neem dan contact op met Ruud van Casteren via 06-48488018 of ruudnierstichtingboxtel@hotmail.com.

Afbeelding
Algemeen 18 uur geleden Luchtige vragen en lastige opdrachten wisselen elkaar af bij Bokselse Kwis
Afbeelding
Algemeen 29 sep, 12:41 Ouderen in Regie verontrust over stopzetting Samen Ouder Worden in Boxtel
Afbeelding
Algemeen 29 sep, 12:19 Een vlindertuin bij de Croon en een oase op de Markt? D66 presenteert Groene Kansen Kaart
Afbeelding
Algemeen 29 sep, 08:16 ‘Uit zijn jas gegroeide’ Jumbo sluit de deuren voor verbouwing
Afbeelding
Algemeen 28 sep, 19:41 Boxtel presenteert sluitende begroting; ‘Maar we zijn er nog niet’
Afbeelding
Algemeen 28 sep, 12:41 Politieke vragen over opvang asielzoekers