Evoluticum Humanitas. (Foto: Peter de Koning Fotografie)
Evoluticum Humanitas. (Foto: Peter de Koning Fotografie) Foto: Peter de Koning Fotografie

Bockesprongen maakt van Boxtel weer een openluchttheater

Algemeen

Boxtel - Van garagerock tot een crêpes-restaurant, van creatief experimenteren tot ‘s werelds kleinste douanepost. Festival Bockesprongen maakt zondagmiddag 18 september weer een openluchttheater van hartje Boxtel. Straattheater, live muziek en jeugdcreativiteit komen bij het gratis festival samen in een verrassend en interessant programma voor jong en oud.

Het programma wordt rond 13.20 uur op de Markt afgetrapt met het gezelschap Hirondelles dat Crêpe de la bête speelt. Daarin proberen zij een beroemd crêpes-restaurant van de ondergang te redden. Zij zullen drie optredens verzorgen, verdeeld over de dag.

Dat geldt ook voor Stenzel & Kivits, een internationaal bekend duo dat comedy en muziek op een geheel eigen manier mixt in The Flying Concert. Verder brengen In eigen nat een bijzonder actueel en op het klimaat gerichte stuk Evoluticum Humanitas en Hendrik & Co een stuk over de kleinste douanepost ter wereld (Checkpoint Henry). Ook zij zullen drie shows verzorgen.

Fruitella treedt vanaf 13.30 uur doorlopend op. De gastvrouwen van dit illustere gezelschap zullen het publiek op gepaste wijze begeleiden. Vanaf 14.00 uur vermaakt Jarno di Parno doorlopend de jeugd me zijn proeven, experimenten en testjes. Zij kunnen ontdekken hoe je tekent als je ogen links en rechts verwarren, een ware dobbelsteen, ballonnenspook of een moeilijke 3D piramide maken en hun behendigheid of visueel inzicht testen.

Op het muziekpodium in de Oude Kerkstraat bijt Boxtelaar Lucas de Koning om 14.15 uur de spits af. Met instrumentale invloeden als DEVO en LCD Soundsystem en teksten beïnvloed door o.a. Spinvis maakt deze hij liedjes met moderne en vintage synthesizers.Verder is er garagerock met Basura, rauwe pop van Rats and Daggers, een eerbetoon aan R.E.M. en The Tragically Hip, gespeeld door de Boxtelaren/Liempdenaren van REMember Buffalo, het Eindhovense rocktrio Lokotov Mocktail en als afsluiter Le Garage, die vuige garageblues spelen.

Kijk op www.bockepruik.nl voor het volledige programma en meer informatie.

Crèpe de la bête.
Le Garage.
Jarno di Parno.
Afbeelding
Algemeen 17 uur geleden Luchtige vragen en lastige opdrachten wisselen elkaar af bij Bokselse Kwis
Afbeelding
Algemeen 29 sep, 12:41 Ouderen in Regie verontrust over stopzetting Samen Ouder Worden in Boxtel
Afbeelding
Algemeen 29 sep, 12:19 Een vlindertuin bij de Croon en een oase op de Markt? D66 presenteert Groene Kansen Kaart
Afbeelding
Algemeen 29 sep, 08:16 ‘Uit zijn jas gegroeide’ Jumbo sluit de deuren voor verbouwing
Afbeelding
Algemeen 28 sep, 19:41 Boxtel presenteert sluitende begroting; ‘Maar we zijn er nog niet’
Afbeelding
Algemeen 28 sep, 12:41 Politieke vragen over opvang asielzoekers