Sabum Adriaan Coffa bezoekt Defence Center Boxtel
Sabum Adriaan Coffa bezoekt Defence Center Boxtel

Defence Center Boxtel verrast door bijzonder bezoek

Algemeen

Boxtel - Afgelopen dinsdag werd het taekwon-do team van Defence Center Boxtel verrast door hoogstaand bezoek. Niemand minder dan sabum Adriaan Coffa bracht de vereniging een bezoek. Jayden van Sandwijk, lid van DCB, bracht al langer een kennis mee om te kijken. Deze raakte enthousiast door wat hij zag en nodigde prompt zijn goede vriend sabum Coffa uit.

In Nederland startte taekwon-do in 1965. Sabum Adriaan Coffa begon met Taekwondo in 1966 en is inmiddels houder van de 6e Dan Taekwondo zowel de WT (World Taekwon-Do/full contact taekwon-do) en ITF (Internationale Taekwon-Do Federation/semi contact).Toen Coffa destijds met deze sport begon, was hij direct verkocht. Enkele jaren later besloot hij onder Grandmaster Louis Pardoel en samen met wijlen grandmaster Karel van Orsouw les te gaan geven in verschillende delen van Nederland, later ook in Boxtel, in de Jordaanwijk.(Grandmaster Pardoel had nog met Anton Geesink aan de basis gestaan van het judo/ jiu-jitsu in Nederland, voordat hij taekwon-do ontdekte.) In de jaren ‘70 richtte Coffa de Taekwon-do Tiger Academy op in Oisterwijk, Eindhoven, Valkenswaard en Best. De sportschool in Geldrop is tot op heden nog steeds actief (onder leiding van een oud-leerling van Coffa). Nog steeds beoefent Coffa deze sport dagelijks. Enkele namen die hij heeft opgeleid zijn:- Grandmaster Peter Santers- Master Roy Karamala- Sabum Gerard Kanters.

Sabum Coffa heeft in verschillende plekken in Nederland Taekwondo geïntroduceerd en is houder geweest van een aantal sportscholen van 1970 tot 1982. Mede door zijn inzet is taekwon-do In Nederland zo enorm succesvol geworden. Na de training bij Defence Center Boxtel leerde hij sabum Atmane Qoubbane en boo-sabums Jolijn van Eisden en Ralph Dikmans de fijne kneepjes en weetjes van het hedendaagse taekwon-do. Daarnaast kwamen er enorm veel quotes en weetjes tevoorschijn, waar de (boo-)sabums zich aan konden verlekkeren. Afgesproken is dat sabum Coffa vaker een kijkje komt nemen, zodat ook Defence Center Boxtel zijn leden het beste van het beste kan bieden….. want uiteraard wordt er in de vakantie druk doorgetraind!

Afbeelding
Algemeen 3 uur geleden Ouderen in Regie verontrust over stopzetting Samen Ouder Worden in Boxtel
Afbeelding
Algemeen 3 uur geleden Een vlindertuin bij de Croon en een oase op de Markt? D66 presenteert Groene Kansen Kaart
Afbeelding
Algemeen 8 uur geleden ‘Uit zijn jas gegroeide’ Jumbo sluit de deuren voor verbouwing
Afbeelding
Algemeen 20 uur geleden Boxtel presenteert sluitende begroting; ‘Maar we zijn er nog niet’
Afbeelding
Algemeen 28 sep, 12:41 Politieke vragen over opvang asielzoekers
Afbeelding
Algemeen 28 sep, 06:11 Advies raadswerkgroep: ‘1,7 miljoen euro Legaat van Cooth naar gebouwen basisonderwijs’