Foto: Willemijn Wijdenes
Foto: Willemijn Wijdenes Foto: Willemijn Wijdenes

‘Ik ben liever aan het werk dan dat ik op school zit’; Davy van Esch timmert aan de weg met debuut ‘Mijn eerste lied’

Algemeen

Boxtel - Een duet met Danny de Munk. Dat is de droom van de 12-jarige Davy van Esch. De Boxtelse zanger timmert hard aan de weg en heeft inmiddels zijn eerste officiële single ‘Mijn eerste lied’ uitgebracht. Het nummer is al op verschillende radiozenders te horen.

Onder begeleiding van zijn producer Roy Otters coverde de jonge Boxtelse volkszanger het nummer ‘Mijn eerste lied’. Hij paste de tekst aan en in samenspraak met Otters werd de muziek opnieuw gearrangeerd, zodat het helemaal Davy’s liedje werd. “Ik vond de tekst heel goed bij mij passen”, vertelt hij. “Het maakt duidelijk dat het mijn eerste lied is en sluit ook aan bij de dromen die ik heb.”

Het nummer is uitgebracht op single en ook te vinden op Spotify en YouTube. Op de laatste site is ook de videoclip te vinden, want dat hoort bij een professionele volkszanger. “Ik vond het helemaal niet spannend die op te nemen”, weet Davy van Esch te melden. “Hij stond totaal zonder zorgen voor de camera en ging helemaal op in de muziek”, springt trotse moeder Edith bij. “Echt een natuurtalent.”

De smaak te pakken
Na het uitbrengen van zijn eerst single heeft de aanstormend volkszanger de smaak te pakken. Hij is al bezig met zijn tweede liedje. “De eerste dag was de tekst nog moeilijk”, laat Davy weten. “Maar in de avond kende ik het hele nummer al uit mijn hoofd.” Zijn moeder bevestigt dat hij heel snel teksten kan leren.

Binnenkort gaat hij de studio in om zijn nieuwe single ‘Jij bent de zon’ op te nemen. Dit is geen cover, maar een nummer speciaal voor Davy geschreven. “De tekst past goed bij mij en de muziek past ook goed bij mijn stem.” Verder mag hij nog niks loslaten over de inhoud. Het is dus iets om naar uit te kijken.

Bekend worden
Davy droomt er van bekend te worden en te kunnen leven van de optredens die hij gaat geven. Achter zijn woonhuis is een klein café, waar hij al jaren zingt op avonden dat er mensen aanwezig zijn. Hij krijgt vaak te horen dat hij een hele fijne stem heeft. “Het is nog wel afwachten hoe mijn stem zich ontwikkelt wanneer ik de baard in de keel krijg”, laat Davy weten. Maar hij heeft er alle vertrouwen in dat het goed gaat komen.

“Hij is sinds kort ook begonnen met zanglessen”, laat Davy’s moeder weten. “Daar krijgt hij goede begeleiding.” In het levenslied heeft Davy echt zijn passie gevonden. In maart 2023 heeft hij een optreden gepland staan. Samen met andere beginnende en al gevorderde volkszangers zal hij dan voor duizenden mensen zingen. Maar ook daar is de koele volkszanger niet zenuwachtig voor.

Plan B
Ondanks de droom om door te breken heeft Davy ook een plan B klaarliggen. In dat geval wil hij graag beluchtingsbuizen gaan installeren en isoleren. “Dat is het werk dat mijn vader ook doet en dat lijkt me heel leuk”, vertelt hij. Deze zomervakantie gaat hij ook een week meehelpen met zijn vader op het werk. Want de zanger is praktisch ingesteld. “Ik ben liever aan het werk dan dat ik op school zit, dat weet iedereen”, lacht hij.

Uiteraard gaat hij na de zomervakantie wel naar groep 8. Maar voor het zover is heeft hij nog een mooie zomer in het vooruitzicht. “Alles waar een motor in zit vind ik heel interessant, maar old time brommers zijn wel mijn favoriet”, blikt hij alvast vooruit op de vele brommerritten met opa en oma en zijn ouders.

Intussen is zijn ster langzaam rijzende. De zanger vertelt trots hoe hij laatst al herkend werd op de Markt in Boxtel. Ook kwam hij een auto met open ramen tegen waar zijn nummer op de radio gedraaid werd. “Dan zie ik hem gewoon glunderen”, vertelt moeder Edith.

Steuntje in de rug
Wie Davy een extra steuntje in de rug wil geven kan op zijn nummer ‘Mijn eerste lied’ stemmen in de verzoekparade van TV Oranje.

DeMooiBoxtelKrant mag een van Davy’s singles weggeven. Wil je die graag in huis hebben, stuur dan een mail naar prijsvraag@boxtelmedia.nl. Laat hierin weten waarom jij graag ‘Mijn eerste lied’ wilt beluisteren en wie weet win je een fysiek exemplaar.

Afbeelding
Algemeen 4 uur geleden Ouderen in Regie verontrust over stopzetting Samen Ouder Worden in Boxtel
Afbeelding
Algemeen 4 uur geleden Een vlindertuin bij de Croon en een oase op de Markt? D66 presenteert Groene Kansen Kaart
Afbeelding
Algemeen 8 uur geleden ‘Uit zijn jas gegroeide’ Jumbo sluit de deuren voor verbouwing
Afbeelding
Algemeen 21 uur geleden Boxtel presenteert sluitende begroting; ‘Maar we zijn er nog niet’
Afbeelding
Algemeen 28 sep, 12:41 Politieke vragen over opvang asielzoekers
Afbeelding
Algemeen 28 sep, 06:11 Advies raadswerkgroep: ‘1,7 miljoen euro Legaat van Cooth naar gebouwen basisonderwijs’